Νοτοπούλου: Αμείλικτα ερωτήματα για τη στάση της αστυνομίας στη νέα γυναικοκτονία

«Συγκλονίζουν τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα από τη γυνακοκτονία χθες βράδυ στους Αγίους Αναργύρους», επισημαίνει σε δήλωσή της η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οπως επισημαίνει, «μια γυναίκα έπεσε νεκρή από το χέρι του συντρόφου της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα, όπου είχε μεταβεί λίγα λεπτά νωρίτερα προκειμένου να καταγγείλει το σύντροφό της και να ζητήσει βοήθεια.

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα!

Τι έκανε η Αστυνομία για να προστατεύσει τη γυναίκα που πήγε να ζητήσει βοήθεια;

Γιατί έφυγε δίχως να λάβει τη βοήθεια που ζήτησε;

Αληθεύει ότι η 28χρονη γυναίκα ζήτησε συνοδεία περιπολικού για να πάει σπίτι της αλλά λόγω υποστελέχωσης του Α.Τ έφυγε χωρίς να λάβει καμία βοήθεια;

Αληθεύει ότι στο παρελθόν η 28χρονη γυναίκα είχε υποβάλλει μήνυση για ξυλοδαρμό και βιασμό κατά του πρώην συντρόφου της;

Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα καταγγέλλει την κακοποίησή της στις αρχές και τελικά δολοφονείται αποδεικνύοντας με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας δεν είναι αρκετές.

Πόσες ακόμη γυναίκες θύματα έμφυλης βίας πρέπει να θρηνήσουμε μέχρι να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα;

Απαιτείται επαρκής στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών με λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες με αυξημένη χρηματοδότηση και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό.

Με ενίσχυση του Δικτύου Δομών για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα