

«Πλήγμα του ισραηλινού εχθρού με μη επανδρωμένο αεροσκάφος άφησε νεκρό» στην περιοχή Μαρτζαγιούν, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου ενώ το επίσημο Εθνικό Πρακτορείο Ειδήσεων της χώρας ανέφερε ότι ένα όχημα χτυπήθηκε.
Νωρίτερα, ο ισραηλινός στρατός δήλωσε ότι η αεροπορία «χτύπησε έναν φορτωμένο και έτοιμο προς χρήση εκτοξευτή που στόχευε στο Ισραήλ, κατά παράβαση των συμφωνιών κατάπαυσης του πυρός μεταξύ Ισραήλ και Λιβάνου».
Η κατάπαυση του πυρός τέθηκε σε ισχύ μεταξύ του Ισραήλ και της υποστηριζόμενης από το Ιράν μαχητικής οργάνωσης Χεζμπολάχ στις 27 Νοεμβρίου, αλλά οι δύο πλευρές αλληλοκατηγρούνται για επανειλημμένες παραβιάσεις, με τον Λίβανο να αναφέρει πολλαπλά φονικά ισραηλινά χτυπήματα, συμπεριλαμβανομένων πέντε ανθρώπων που σκοτώθηκαν την Τετάρτη.
Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε τη Δευτέρα ότι τέσσερις από τους στρατιώτες του σκοτώθηκαν στο νότιο Λίβανο, οι πρώτοι θάνατοι που είχε ανακοινώσει στην περιοχή μετά την κατάπαυση του πυρός.
Σύμφωνα με τους όρους της εκεχειρίας, ο λιβανέζικος στρατός πρόκειται να αναπτυχθεί στο νότιο Λίβανο μαζί με τις ειρηνευτικές δυνάμεις του ΟΗΕ καθώς ο ισραηλινός στρατός αποσύρεται σε διάστημα 60 ημερών.
Η Χεζμπολάχ καλείται να αποσύρει τις δυνάμεις της βόρεια του ποταμού Λιτάνι, περίπου 30 χιλιόμετρα (20 μίλια) από τα σύνορα.
Την Τετάρτη, οι ισραηλινές δυνάμεις πραγματοποίησαν μια πρώτη αποχώρηση από μια πόλη του νότιου Λιβάνου — Khiam — και αντικαταστάθηκαν από λιβανέζικα στρατεύματα, δήλωσε η Κεντρική Διοίκηση του αμερικανικού στρατού.
Σχετικά Νέα
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.