

Οι εισαγγελικές αρχές της Νότιας Κορέας ζήτησαν εκ νέου από τον ασκούντα καθήκοντα προέδρου της χώρας το Σάββατο να διατάξει την προεδρική υπηρεσία ασφαλείας να συμμορφωθεί με το ένταλμα σύλληψης για τον παραπεμφθέντα πρόεδρο Γιουν Σουκ Γιολ.
Η υπηρεσία ασφαλείας του προέδρου, με τη συνδρομή στρατιωτών, εμπόδισαν την Παρασκευή τις εισαγγελικές αρχές να συλλάβουν τον Γιουν Σουκ Γελ, σε μια εξάωρη αντιπαράθεση που έλαβε χώρα μέσα στο κτίριο της προεδρίας.
Οι ανακριτές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης του Γιουν επειδή προχώρησε σε κήρυξη του στρατιωτικού νόμου τον περασμένο μήνα.
Το Γραφείο Ερευνών Διαφθοράς για Ανώτατους Αξιωματούχους, που ερευνά την υπόθεση, δήλωσε το Σάββατο ότι ζήτησε εκ νέου από τον ασκούντα καθήκοντα προέδρου Τσόι Σανγκ-μοκ, υπουργό Οικονομικών της χώρας, να διατάξει την προεδρική υπηρεσία ασφαλείας να αποδεχτεί την εκτέλεση του εντάλματος.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών αρνήθηκε να σχολιάσει.
Η αστυνομία ζήτησε από τον επικεφαλής της προεδρικής υπηρεσίας ασφαλείας της Παρκ Τσονγκ-τζουν να παρουσιαστεί για ανάκριση την Τρίτη, ανέφερε το Yonhap News.
Η κήρυξη στρατιωτικού νόμου από τον Γιουν στις 3 Δεκεμβρίου εξέπληξε τους πολίτες της Νότιας Κορέας και οδήγησε στο πρώτο ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε για εν ενεργεία πρόεδρο στην ιστορία της χώρας.
Με πληροφορίες από Reuters
Σχετικά Νέα
Στο «πλευρό» του Πάουελ η Κριστίν Λαγκάρντ μετά την επίθεση Τραμπ στον πρόεδρο της Fed
Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ εξέφρασε την αλληλεγγύη της στον ομόλογό.
Temu και Shein αυξάνουν τις τιμές τους λόγω των δασμών του Τραμπ
Δύο από τα μεγαλύτερα διαδικτυακά καταστήματα της Κίνας, η Temu και η Shein, έχουν.
Η Μόσχα αφαιρεί τους Ταλιμπάν από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι επικύρωσε την απόφαση αφαίρεσης των Ταλιμπάν.
Ο Ζελένσκι ζητάει να ασκηθεί «πίεση» στη Μόσχα ενόψει των συνομιλιών στο Παρίσι
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκιζήτησε σήμερα να ασκηθεί «πίεση» στους «δολοφόνους» ώστε να «τεθεί.