Νότια Αφρική: Στους 24 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση κτιρίου

Ύστερα από την είδηση το Σάββατο για ανάσυρση ενός επιζώντα, που χαρακτηρίστηκε «θαύμα», οι πιθανότητες επιβίωσης αυτών που συνεχίζουν να αγνοούνται φθίνουν ενώ τα μέλη των ομάδων διάσωσης δηλώνουν ότι θα ερευνήσουν «κάθε κενό» στα συντρίμμια.

Τέσσερις ακόμα νεκροί εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, όπως ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές της πόλης Τζορτζ.

Συνολικά 29 άνθρωποι βγήκαν ζωντανοί από τα χαλάσματα, συμπεριλαμβανομένου του άνδρα που διασώθηκε το Σάββατο αφού έμεινε θαμμένος στα ερείπια για 116 ώρες. «Είναι ένα θαύμα στο οποίο ελπίζαμε όλοι», δήλωσε ο επικεφαλής των τοπικών αρχών Άλαν Γουίντε.

Οι αιτίες του δυστυχήματος δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές ενώ οι ομάδες διάσωσης συνεχίζουν να εργάζονται αδιάκοπα. Αλλά οι αρχές υποσχέθηκαν επίσης σήμερα ότι θα εφαρμόσουν «σχέδια για να επισπεύσουν την ταυτοποίηση» των νεκρών.

Κάποιοι από τους συγγενείς των θυμάτων εξέφρασαν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου την απογοήτευσή τους για την καθυστέρηση στη διαδικασία ταυτοποίησης που γίνεται με δακτυλικά αποτυπώματα και δείγματα DNA.

Στις 6 Μαΐου, νωρίς το απόγευμα, το πενταώροφο υπό ανέγερση κτίριο, που θα είχε 42 διαμερίσματα, κατάρρευσε ξαφνικά, ενώ 81 άνθρωποι, κυρίως εργάτες, βρίσκονταν στο σημείο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα