

Η Νότια Αφρική σχεδιάζει να εμβολιάζει καθημερινά κατά του κορωνοϊού έως και 200.000 πολίτες από τις αρχές Μαϊου περίπου, γράφει σήμερα η Sunday Times επικαλούμενη τον υπουργό Υγείας Ζουέλι Μχίζε.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα δημιουργηθούν πάνω από 2.000 εμβολιαστικά κέντρα.
Το σχέδιο βασίζεται στην αναμενόμενη παραλαβή της πρώτης παρτίδας 2,8 εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της Johnson & Johnson στο τέλος Απριλίου, αναφέρει η ίδια πηγή.
Το υπουργείο Υγείας δεν ανταποκρίθηκε σε αίτημα του Ρόιτερς να σχολιάσει.
Υπενθυμίζεται πως η Νότια Αφρική είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία στην αφρικανική ήπειρο.
Έχει καταγράψει τόσο τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων στην Αφρική–πάνω από 1,5 εκατομμύριο–όσο και θανάτων–περισσότερους από 50.000 νεκρούς.
Η εκστρατεία εμβολιασμού εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς και μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί μόλις 231.605 άνθρωποι, κυρίως εργαζόμενοι στην πρώτη γραμμή.
Τα κυβερνητικά σχέδια προβλέπουν τον εμβολιασμό 40 εκατομμυρίων ανθρώπων ή αλλιώς των δύο τρίτων του πληθυσμού.
Έπειτα από την αναστολή του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca τον Φεβρουάριο η Νότια Αφρική ξεκίνησε να εμβολιάζει τους υγειονομικούς με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.
Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι έχει εξασφαλίσει 20 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Pfizer-BioNTech, που γίνεται σε δύο δόσεις, έπειτα από διμερείς διαπραγματεύσεις με τις παραλαβές να επιταχύνονται από το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
Σχετικά Νέα
Κίνα – ΗΠΑ: Προς δεύτερη ημέρα εμπορικών διαβουλεύσεων στη Γενεύη
Υπό τους επαίνους του Ντόναλντ Τραμπ που χαιρέτισε τη «μεγάλη πρόοδο» στις συνομιλίες μεταξύ.
Τραμπ: «Ίσως είναι μια σπουδαία μέρα» μετά την πρόταση Πούτιν για άμεσες διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία
Ενθουσιασμένος εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν για άμεσες διαπραγματεύσεις.
Μακρόν για πρόταση Πούτιν: «Πρώτη κίνηση, αλλά δεν αρκεί»
Οι «άμεσες» διαπραγματεύσεις που πρότεινε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν μεταξύ της Ρωσίας και.
Εκλογές στην Αλβανία: Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα διεκδικεί τέταρτη θητεία
Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα οι Αλβανοί για τις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες ο πρωθυπουργός.