

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής ανακοίνωσε πως η απόφαση της Βρετανίας να απαγορεύσει τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική εξαιτίας του εντοπισμού ενός νέου παραλλαγμένου στελέχους του κορωνοϊού που προκαλεί την Covid-19, “φαίνεται πως ήταν εσπευσμένη”, καθώς ακόμη και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν έχει συμβουλεύσει μέχρι στιγμής για τα επόμενα βήματα.
Ωστόσο και η Σιγκαπούρη θα περιορίσει τις αφίξεις από τη Νότια Αφρική και τις γειτονικές της χώρες σε μια προσπάθεια να εμποδίσει τη διάδοση του νέου παραλλαγμένου στελέχους, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της.
Σύμφωνα με το υπουργείο, όλοι όσοι δεν είναι πολίτες ή μόνιμοι κάτοικοι της Σιγκαπούρης και έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στην Μποτσουάνα, το Εσουατίνι, το Λεσότο, τη Μοζαμβίκη, τη Ναμίμπια, τη Νότια Αφρική και τη Ζιμπάμπουε, δεν θα μπορούν να εισέρχονται στη Σιγκαπούρη ούτε να μεταβαίνουν σε άλλη χώρα μέσω αυτής.
Οι επιστήμονες έχουν μέχρι στιγμής ανιχνεύσει την παραλλαγή B.1.1.529 σε σχετικά μικρούς αριθμούς στη Νότια Αφρική, τη Μποτσουάνα και το Χονγκ Κονγκ, όμως ανησυχούν για το μεγάλο αριθμό μεταλλάξεών της, που θα μπορούσαν να τη βοηθήσουν να διαφύγει από την ανοσολογική απάντηση του σώματος και να την καταστήσουν πιο μεταδοτική.
Χθες, Πέμπτη, η Βρετανία απαγόρευσε προσωρινά από σήμερα τις πτήσεις από τη Νότια Αφρική, τη Ναμίμπια, την Μποτσουάνα, τη Ζιμπάμπουε, το Λεσότο και το Εσουατίνι, μετά την ανακοίνωση για τον εντοπισμό του παραλλαγμένου στελέχους.
“Η άμεση ανησυχία μας είναι η ζημιά που η απόφαση αυτή θα προκαλέσει τόσο στις βιομηχανίες του τουρισμού όσο και στις επιχειρήσεις και των δύο χωρών”, ανέφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών της Νότιας Αφρικής Ναλέντι Παντόρ.
Η Νότια Αφρική θα έρθει σε επαφή με τις βρετανικές αρχές για να προσπαθήσει να τις κάνει να επανεξετάσουν την απόφασή τους, προστίθεται στη δήλωση.
Η Νότια Αφρική έχει ζητήσει επείγουσα συνεδρίαση σήμερα της ομάδας εργασίας του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για να εξετάσει τη νέα παραλλαγή.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
ΟΗΕ: Σε σημείο χωρίς επιστροφή η Αϊτή λόγω της βίας των συμμοριών – Έκκληση για άμεση διεθνή υποστήριξη
Tο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών συνεδρίασε για να εξετάσει την επιδεινούμενη κρίση στην.
Σουδάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί και δεκάδες τραυματίες από πυρά πυροβολικού στην πόλη Ελ Φάσερ
Πυρά πυροβολικού των παραστρατιωτικών εναντίον της πολιορκημένης πόλης Ελ Φάσερ στο Νταρφούρ, στο δυτικό.
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.