

Η Νότια Αφρική, όπου εντοπίστηκε τον περασμένο μήνα η παραλλαγή Όμικρον, ανακοίνωσε σήμερα ότι χαλαρώνει τους περιορισμούς που είχαν επιβληθεί για να αντιμετωπιστεί η πανδημία και αίρεται η απαγόρευση κυκλοφορίας τη νύχτα, αφού πέρασε η κορύφωση αυτού του κύματος.
Τα αιτήματα για την άρση της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 4 τα ξημερώματα πολλαπλασιάζονταν τις τελευταίες ημέρες, ενόψει και της Πρωτοχρονιάς. Οι ιδιοκτήτες εστιατορίων και μπαρ συνέλεγαν υπογραφές μέσω του διαδικτύου για τον σκοπό αυτόν.
“Η απαγόρευση κυκλοφορίας αίρεται. Δεν υπάρχει επομένως κανένας περιορισμός όσον αφορά το ωράριο κυκλοφορίας” ανέφερε η προεδρία. Η πώληση αλκοόλ επιτρέπεται και μετά τις 23.00 για τα καταστήματα που διαθέτουν σχετική άδεια.
“Όλοι οι δείκτες υποδηλώνουν ότι η χώρα ξεπέρασε την κορύφωση του τέταρτου κύματος” της πανδημίας, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της προεδρίας. Οι νέες μολύνσεις μειώθηκαν κατά 29,7% την εβδομάδα που πέρασε (συνολικά 89.781 από 127.753 που ήταν την αμέσως προηγούμενη). Οι εισαγωγές σε νοσοκομεία μειώθηκαν επίσης σε οκτώ από τις εννέα επαρχίες της χώρας. “Μολονότι η παραλλαγή Όμικρον είναι υψηλά μεταδοτική, οι νοσηλείες ήταν λιγότερες σε σύγκριση με τα προηγούμενα κύματα” και η αύξηση των θανάτων ήταν “οριακή”, συνέχισε η προεδρία.
Η χρήση μάσκας παραμένει υποχρεωτική σε δημόσιους χώρους και επιτρέπονται οι συναθροίσεις μέχρι 1.000 ατόμων σε κλειστό χώρο και 2.000 σε ανοιχτό.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά Νέα
Μπέρμποκ: «Ο Πάπας Φραγκίσκος αγωνίστηκε για τα κοινωνικά και ανθρώπινα δικαιώματα
Ο Πάπας Φραγκίσκος απεβίωσε σήμερα Δευτέρα του Πάσχα (21.04.2025) σε ηλικία 88 ετών και.
Πάπας Φραγκίσκος: Τι προβλέπει το πρωτόκολλο μετά τον θάνατό του – Οι οκτώ επικρατέστεροι υποψήφιοι
Ραγδαίες εξελίξεις στο σύνολο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας έχει δρομολογήσει ο θάνατος του Πάπα Φραγκίσκου,.
Πάπας Φραγκίσκος: Ο Πύργος του Άιφελ θα παραμείνει απόψε σκοτεινός
Σκοτεινός θα παραμείνει το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα (21.04.25) ο Πύργος του Άιφελ.
Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Παραιτήθηκε ο ιδρυτής και πρόεδρος Κλάους Σβαμπ
Ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ Κλάους Σβαμπ παραιτήθηκε από την θέση του προέδρου.