

Ήταν μια πρωτοποριακή προφητεία. Με μόλις λίγες ώρες μέσα στο 2024 ο Νοστράδαμος, ο Γάλλος φαρμακοποιός και αστρολόγος, πιστεύεται πως πέτυχε ακόμη μία τρομακτική πρόβλεψη που αφορά στον σεισμό της Ιαπωνίας.
Γνωστός και ως Προφήτης της Καταστροφής, ο Γάλλος φιλόσοφος του 16ου αιώνα είναι περισσότερο γνωστός για τις προβλέψεις του, τις οποίες έγραψε στο κείμενό του «Les Propheties» το 1555.
Aν και οι στίχοι του Νοστράδαμου είναι υπερβολικά ασαφείς, οι «προφητείες» του έχουν φανατικούς οπαδούς που του έχουν πιστώσει ότι έχει προβλέψει τα πάντα, από την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ μέχρι την πανδημία του κορονοϊού. Έτσι με τον ερχομό του 2024 του πιστώθηκε και η πρόβλεψη του φονικού σεισμού στην Ιαπωνία την Πρωτοχρονιά.
Περιγράφοντας τις προβλέψεις του για το 2024, ο χρησμός ανέφερε: «Η ξηρή Γη θα γίνει πιο στεγνή και θα υπάρξουν μεγάλες πλημμύρες».
Οι οπαδοί του Νοστράδαμου υπολόγισαν ότι θα μπορούσε να αναφερόταν στον σεισμό των 7,5 Ρίχτερ που έπληξε τη δυτική ακτή της Ιαπωνίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δεκάδες άνθρωπο, να καταρρεύσουν κτίρια και να προκληθεί τσουνάμι ύψους 3 μέτρων.
Οι φανατικοί υποστηρικτές του Νοστράδαμου επίσης υποστηρίζουν ότι η πρόβλεψη για «ξηρή γη» θα μπορούσε να αναφέρεται στη συνεχιζόμενη κλιματική κρίση.
Η πρόβλεψη του Νοστράδαμου δεν ήταν προφανώς ο μόνος προάγγελος του μεγάλου σεισμού, όπως λένε όσοι πιστεύουν στις προφητείες. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, δύτες στην Ταϊβάν βρήκαν ένα τραυματισμένο γιγαντιαίο ψάρι-κουπί, το «ψάρι της Κρίσης» όπως ονομάζεται, που λέγεται ότι είναι σημάδι επικείμενων σεισμών.
Σχετικά Νέα
21 Απριλίου 1967: 58 χρόνια από την «Μαύρη» ημέρα της Χούντας των συνταγματαρχών – Ο ρόλος των γυναικών
Το στρατιωτικό πραξικόπημα που επέβαλλε την επταετή χούντα των συνταγματαρχών στην Ελλάδα, εκδηλώθηκε τα.
Οι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι βρήκαν χρώμα που κανείς δεν έχει ξαναδεί – Πώς μοιάζει
Μετά από μερικές εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια ζωής στη Γη, οι άνθρωποι μπορεί να νομίζουν.
Deutsche Welle: Τι μας περιμένει μετά θάνατον; – Έχουμε ψυχή;
«Τι μας περιμένει μετά θάνατον;» είναι ο τίτλος άρθρου που δημοσιεύει η γερμανική Deutsche Welle και υπογράφει.
Απειλεί τη δημοσιογραφία η Τεχνητή Νοημοσύνη;
Η Τεχνητή Νοημοσύνη δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δημοσιογραφία. Αντικειμενική πρόβλεψη ή ευσεβής πόθος;.