Νοσοκομείο «Μεταξά»: Θετικοί στον κορονοϊό 24 υγειονομικοί, διασπορά σε καρκινοπαθείς

Σοβαρότατο πρόβλημα διασποράς κορονοϊού έχει προκύψει στο αντικαρκινικό νοσοκομείο «Μεταξά» στον Πειραιά, όπου εκτός από υγειονομικούς έχουν νοσήσει και ασθενείς.

Σύμφωνα με το MEGA, 24 μέλη του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού εντοπίστηκαν θετικά στον κορoνοϊό τις τελευταίες δύο εβδομάδες, με αποτέλεσμα κλινικές του νοσοκομείου να κλείνουν, αφού υπήρχε διασπορά του ιού και σε ασθενείς.

Όλα ξεκίνησαν από το αιματολογικό τμήμα, εκεί όπου εντοπίστηκε το πρώτο περιστατικό σε εργαζόμενο και ξεκίνησε η διασπορά του ιού. Η αιματολογική κλινική έχει κλείσει, ενώ μέχρι στιγμή νοσούν 16 ασθενείς.

Οι ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο είναι συνολικά 180, με την ανησυχία να είναι έκδηλη, καθώς πρόκειται για ασθενείς με πολύ βεβαρημένο ιστορικό υγείας. Πολύ απλά, αυτοί που έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι καρκινοπαθείς και όπως είναι εύκολα αντιληπτό αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρούς κινδύνους.

Μιλώντας στο MEGA, ο διευθυντής του νοσοκομείου Παύλος Σαρώφ τόνισε ότι από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό έχει εμβολιαστεί περίπου το 55%, ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δε δέχονται τον εμβολιασμό.

Όπως είπε, τα θετικά κρούσματα προέρχονται από ασθενείς, οι οποίοι κόλλησαν από συγγενείς ή συνοδούς.

Για αυτούς, έχει διαμορφωθεί ειδικός χώρος στον έκτο όροφο του νοσοκομείου.

Το νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κ. Σαρώφ, λειτουργεί κανονικά και δεν πρόκειται να σταματήσει τη λειτουργία του.

facebook sharing button
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα