

Νέα 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα οι γιατροί των παιδιατρικών νοσοκομείων του λεκανοπεδίου που διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις ιατρικού προσωπικού στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».
Πάντως, σε ό,τι αφορά τα κενά στις θέσεις αναισθησιολόγων που οδήγησαν το προηγούμενο διάστημα σε αναστολή των τακτικών χειρουργείων του μεγαλύτερου παιδιατρικού νοσοκομείου της χώρας, το υπουργείο Υγείας μετά την έντονη διαμαρτυρία των γιατρών του νοσοκομείου και της ΕΙΝΑΠ προχώρησε στη μετακίνηση δύο ειδικών γιατρών από τα νοσοκομεία «Ασκληπιείο» και «Ευαγγελισμός» για δύο μήνες. Οι δύο αναισθησιολόγοι έχουν αναλάβει ήδη υπηρεσία στο «Αγία Σοφία».
Ανέλαβαν υπηρεσία οι δύο αναισθησιολόγοι από «Ασκληπιείο Βούλας» και «Ευαγγελισμό».
Παράλληλα είναι σε εξέλιξη και η εκκαθάριση της λίστας χειρουργείου του νοσοκομείου ώστε, από τις περίπου 3.000 εγγραφές, να εξακριβωθούν ποια περιστατικά αναμένουν ακόμα να χειρουργηθούν και ποια έχουν αντιμετωπιστεί με άλλον τρόπο (διπλοεγγραφές, έχουν χειρουργηθεί σε άλλο δημόσιο ή ιδιωτικό νοσοκομείο).
Επιπλέον, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έχει προχωρήσει στην υπογραφή της προκήρυξης για πέντε θέσεις γιατρών για το «Αγία Σοφία», εκ των οποίων τρεις αφορούν αναισθησιολόγους, μία επεμβατικό καρδιολόγο και μία βιοπαθολόγο. Σημειώνεται ότι –όπως καταγγέλλουν οι γιατροί– αυτή τη στιγμή λόγω έλλειψης μικροβιολόγων σε ημέρες εκτός εφημερίας δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν βασικές εξετάσεις, ενώ στην καρδιολογική κλινική και στο μοναδικό στην Ελλάδα αιμοδυναμικό εργαστήριο για παιδιά υπηρετούν έξι γιατροί.
Σχετικά Νέα
Ένοπλη ληστεία στο Μαρκόπουλο: Απείλησε την υπάλληλο και απέσπασε 20.000 ευρώ
Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα (21/4) σε κατάστημα τυχερών παιχνιδιών.
Εύβοια: Νοσηλευτής συνελήφθη για την κακοποίηση της συζύγου του – Πάτησε το Panic button
Άγριο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας στην Εύβοια, καθώς ένας νοσηλευτής συνελήφθη για κακοποίηση της συζύγου.
Άρης Μουγκοπέτρος: Τραυματίστηκε σοβαρά από έκρηξη κροτίδας σε γλέντι στα Τριπόταμα
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του patrisnews.com, το περιστατικό σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής.
Σε 1,5 χρόνο ο Προαστιακός Δυτικής Αττικής
Τέλη του 2026 με αρχές του 2027 θα δοθεί στην κυκλοφορία ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος.