

Η πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, και εννέα γειτονικοί του δήμοι θα επιβάλλουν κάποια από τα πιο σκληρά μέτρα λοκντάουν που έχουν εφαρμοστεί μέχρι σήμερα στη χώρα μετά το ξέσπασμα ενός πιο μεταδοτικού παραλλαγμένου στελέχους του νέου κορωνοϊού, το οποίο ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Βρετανία, ανακοίνωσε σήμερα η νορβηγική κυβέρνηση.
Τα εμπορικά κέντρα και άλλα καταστήματα με είδη που δεν κρίνονται απαραίτητα θα κλείσουν από σήμερα το μεσημέρι τοπική ώρα, για πρώτη φορά από τότε που ξέσπασε η πανδημία της COVID-19, και δεν θα ξανανοίξουν ως την 1η Φεβρουαρίου το νωρίτερο, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Υγείας της Νορβηγίας.
Ανοιχτά θα παραμείνουν τα καταστήματα τροφίμων, τα φαρμακεία και τα πρατήρια καυσίμων.
Επίσης θα σταματήσουν οι οργανωμένες αθλητικές δραστηριότητες, ενώ τα εστιατόρια θα πρέπει να κλείσουν και τα σχολεία να βασίζονται περισσότερο στην εξ αποστάσεως διδασκαλία, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας.
Παράλληλα από τα νοικοκυριά ζητείται να μην δέχονται επισκέπτες στο σπίτι τους.
“Μαζί καταφέραμε να αναχαιτίσουμε τον ιό αρκετές φορές και είμαι πεπεισμένος ότι μπορούμε να το κάνουμε ξανά”, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Υγείας Μπεντ Χεγιέ.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μεσίστιες οι σημαίες σε ένδειξη πένθους για τον πάπα Φραγκίσκο
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες στα δημόσια.
Ζελένσκι: Περιμένουμε σαφή απάντηση από τη Ρωσία στην πρόταση για νέα εκεχειρία σε μη στρατιωτικές υποδομές
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε απόψε ότι θέλει μια «σαφή απάντηση» από.
Ο Τραμπ θα παραστεί στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι θα πάει στην κηδεία του πάπα.
Ισόβια κάθειρξη για 23 δολοφονίες με ρατσιστικά κίνητρα στο Τέξας – Ο δράστης δήλωσε ένοχος «για να αποφύγει τη θανατική ποινή»
Ο δράστης της σφαγής του 2019 σε ένα σουπερμάρκετ της ισπανόφωνης κοινότητας του Ελ.