

Νομοθετικές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας “Εξορθολογισμός ασφαλιστικής και συνταξιοδοτικής νομοθεσίας, ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικών ομάδων και άλλες διατάξεις”, που εισάγεται αύριο, Πέμπτη, για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια, κατατέθηκαν στη Βουλή. Αναλυτικότερα, οι ρυθμίσεις αφορούν στα εξής:
1. Επικαιροποίηση του προσοντολογίου των υποψήφιων εκπαιδευτικών του παλαιού κλάδου Π.Ε. 18 πτυχιούχων λοιπών κλάδων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.
2: Παράταση των ατομικών συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των εργαζομένων στην καθαριότητα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
3: Νομοθετική εξουσιοδότηση στον υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων να ορίζει στις περιπτώσεις ίδρυσης ή συγχώνευσης σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων ειδική προθεσμία για τον καθορισμό: α) του συντελεστή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (Ε.Β.Ε.) β) του συντελεστή Ε.Β.Ε. ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, γ) των συντελεστών βαρύτητας μαθημάτων, ειδικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών, δ) της κατάταξης της σχολής ή του τμήματος στα Επιστημονικά πεδία ή τομείς και ε) του αριθμού εισακτέων.
4: Δυνατότητα σε δόκιμους εκπαιδευτικούς και μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Ε.Π.) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (Ε.Β.Π.), να είναι υποψήφιοι και να συμμετέχουν σε διαδικασίες επιλογής για θέσεις στελεχών της εκπαίδευσης, υπό προϋποθέσεις, ενώ ρυθμίζονται και ειδικότερα ζητήματα σχετικά με τη συγκρότηση του Τοπικού Συμβουλίου Επιλογής.
Σχετικά Νέα
Κωνσταντοπούλου: Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο προφασιζόμενοι ότι “σώζουν τη χώρα”
“Σαν σήμερα πριν από 58 χρόνια κάποιοι θέλησαν να βάλουν την Ελλάδα στον γύψο..
Ζαχαράκη: Ο Πάπας αφιέρωσε τη ζωή του στην υπηρεσία του πλησίον ακολουθώντας την ευαγγελική διδαχή «αγαπάτε αλλήλους»
Ανάρτηση για την απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου έκανε η Σοφία Ζαχαράκη, στον προσωπικό λογαριασμό.
Ανδρουλάκης: Να επεκταθεί στους μάχιμους πυροσβέστες το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας
Το πυροσβεστικό κλιμάκιο στον Σταυρό του νομού Θεσσαλονίκης επισκέφτηκε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,.
Τσίπρας για Πάπα Φραγκίσκο: Πνευματικός ηγέτης που επέλεξε να γίνει η φωνή των φτωχών και των κατατρεγμένων
Τη θλίψη του για τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, μέσω.