

Πτώση 70% στα κέρδη τελευταίου τριμήνου ανακοίνωσε η Nissan Motor, η οποία περιέκοψε το ετήσιο outlook σε χαμηλό 11 μηνών, καθώς η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία δέχθηκε πλήγμα από τις μειωμένες πωλήσεις, οι οποίες υπογραμμίζουν την συνεχιζόμενη αναταραχή μετά την απομάκρυνση του επικεφαλής Κάρλος Γκοσν.
Τα τελευταία αδύναμα στοιχεία της Nissan, δείχνουν το μέγεθος της δουλειάς που καλείται να κάνει η νέα ομάδα διοίκησης που θα αναλάβει από 1η Δεκεμβρίου. Μετά την απομάκρυνση του Γκοσν σχεδόν έναν χρόνο πριν, η Nissan βρέθηκε αντιμέτωπη με συρρικνούμενα κέρδη, αβεβαιότητα για την ηγεσία της και εντάσεις με τον κορυφαίο της μέτοχο, την Renault -η μετοχή της οποίας υποχώρησε 2% στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2013 μετά το απογοητευτικό guidance της Nissan.
Τα λειτουργικά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας βάσει πωλήσεων διαμορφώθηκαν στα 30 δισ. γεν (274,98 εκατ. δολάρια) στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, αντί 101,2 δισ. γεν έναν χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τα τοποθετούσαν κατά μέσο όρο στα 47,48 δισ. γεν.
Η Nissan περιέκοψε κατά 35% την πρόβλεψη για τα συνολικά ετήσια λειτουργικά κέρδη στα 150 δισ. γεν. Αν επαληθευτεί η πρόβλεψη, θα είναι η χειρότερη επίδοση σε διάστημα 11 ετών. Πλέον η εταιρεία τοποθετεί τις παγκόσμιες πωλήσεις λιανικής στα 5,2 εκατ. οχήματα, από 5,5 εκατ. οχήματα προηγουμένως.
Σχετικά Νέα
Η τρελή κούρσα του blockchain δεν έχει τελειώσει
Έχει γίνει κλισέ, πλέον, να εμφανίζονται διάφορες προσωπικότητες του χρηματοπιστωτικού κλάδου και να λένε.
DW: Τα χαμηλά επιτόκια στρέφουν τους επενδυτές στον χρυσό
Άλματα κατέγραψε το 2019 η διεθνής τιμή του χρυσού. Τα χαμηλά επιτόκια, οι επιπτώσεις.
Θετικές οι προοπτικές ανάπτυξης για την καλλιέργεια στέβιας στην Ελλάδα
«Ανάπτυξη, ανάπτυξη, ανάπτυξη». Αυτό είναι η απάντηση που δίνει ο διευθύνων σύμβουλος του συνεταιρισμού.
Αυτό θα είναι το νέο business plan της ΔΕΗ
Το κλείσιμο των λιγνιτικών σταθμών που αποτελεί άλλωστε και πρωθυπουργική εξαγγελία, η διείσδυση στις.