Νίκος Μίχος: Καταδίκη 12 μηνών στον νεοναζί χρυσαυγίτη εκπαιδευτή

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών στον πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και κατηγορούμενο στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκο Μίχο.

Όπως αναφέρει το news247.gr, το δικαστήριο έκρινε ένοχο για το αδίκημα της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες τον ανεξάρτητο βουλευτή, ο οποίος από το Σεπτέμβριο του 2017 έχει αποχωρήσει από τη Χρυσή Αυγή. Ακολουθώντας την τακτική που έχει και στη δίκη για την εγκληματική οργάνωση, ο Νίκος Μίχος δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο, ενώ εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως δεν εκπροσωπήθηκε από κάποιο δικηγόρο.

Έτσι, ο βουλευτής δικάστηκε ωσεί παρών, αφού σε προηγούμενες δικασίμους η υπεράσπισή του είxε προσέλθει, με τον εισαγγελέα της έδρας να ζητά την καταδίκη του σε ποινή φυλάκισης 20 μηνών. Ωστόσο, το δικαστήριο κατέληξε στην επιβολή ποινής ενός έτους, ενώ του χορηγήθηκε και αναστολή εκτέλεσης της ποινής επί τριετίας.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά κατά την ακροαματική διαδικασία, ο Νίκος Μίχος αν και υπέβαλε τη δήλωση περιουσιακής κατάστασής του, ως όφειλε, φαίνεται πως δεν συμπεριέλαβε όλα τα ποσά. «Υπολείπεται το ποσό των 128.000 ευρώ. Δεν ανέφερε στη δήλωσή του που βρήκε τα χρήματα για την κάλυψη δαπανών για την ατομική του επιχείρηση» επεσήμανε στο σκεπτικό του ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Νίκος Ζαγοριανός.

“Εκδοροσφαγέας”

Να σημειωθεί ότι επανειλημμένες φορές ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Μίχου για δίκη της Χρυσής Αυγής έχει αναφερθεί στο επάγγελμα του εντολέα του, κάνοντας λόγο για κρεοπώλη και έμπορο τροφίμων. Σύμφωνα πάντως με προστατευόμενο μάρτυρα της δίκης της Χρυσής Αυγής, ο Νίκος Μίχος κατονομάζεται ως εκδοροσφαγέας, που εκπαίδευε μέλη της Χρυσής Αυγής σε τεχνικές με μαχαίρι, χρησιμοποιώντας αμνοερίφια.

Ο ίδιος αναμένεται πολύ σύντομα να κληθεί προς απολογία ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τα αδικήματα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, και της κατοχής πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό εγκληματικής οργάνωσης. Μεταξύ άλλων αναμένεται να ερωτηθεί και για την εμπλοκή του ονόματός τους μαζί με τον Γιάννη Λαγό, στην επίθεση στον κοινωνικό χώρο «Συνεργείο» στην Ηλιούπολη το 2013.

Σχετικά Νέα