

Τουλάχιστον 21 μαθητές σκοτώθηκαν και περίπου 70 τραυματίστηκαν εξαιτίας της κατάρρευσης σχολείου νωρίτερα σήμερα στην κεντρική Νιγηρία, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ερυθρού Σταυρού που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Το σχολείο στην πόλη Τζος, πρωτεύουσα της πολιτείας του Οροπεδίου, κατέρρευσε την ώρα που οι μαθητές έδιναν εξετάσεις.
Δημοσιογράφος του AFP που βρέθηκε στο σημείο, περιέγραψε δραματικές σκηνές: εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα καλούσαν απεγνωσμένα σε βοήθεια, ενώ γονείς αναζητούσαν τα παιδιά τους.
Οι αρχές έχουν διατάξει έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της κατάρρευσης, η οποία σημειώθηκε ύστερα από τρεις ημέρες ισχυρών βροχοπτώσεων στην περιοχή.
Καταρρεύσεις κτιρίων σημειώνονται συχνά στην πολυπληθέστερη χώρα της Αφρικής, με τις νιγηριανές αρχές να τις αποδίδουν κυρίως σε πολεοδομικές αυθαιρεσίες και κακοτεχνίες.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Η Υπηρεσία Προστασίας Περιβάλλοντος ξεκινά τις απολύσεις εργαζομένων στο γραφείο περιβαλλοντικής δικαιοσύνης
Η Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος (Environmental Protection Agency- EPA) έστειλε ειδοποιήσεις λύσης συμβάσεων εργασίας.
Πρόωρες βουλευτικές εκλογές σκέφτεται να κηρύξει ο Μακρόν
Ο Εμανουέλ Μακρόν διερευνά την πιθανότητα διάλυσης του κοινοβουλίου και διεξαγωγής πρόωρων εκλογών το.
Συναγερμός στη Ρωσία μετά από ισχυρή έκρηξη ανατολικά της Μόσχας
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η περιοχή Βλαντίμιρ της Ρωσίας, ανατολικά της Μόσχας, μετά από έκρηξη που σημειώθηκε, ανέφερε το.
Λαγκάρντ: Ελπίζω ο Τραμπ να μην απομακρύνει τον Πάουελ
Η Ευρώπη δεν έχει αδικήσει τις ΗΠΑ στο εμπόριο, δήλωσε την Τρίτη η πρόεδρος.