

Ένοπλοι μπήκαν την Κυριακή σε εκκλησία Βαπτιστών στην πολιτεία Καντούνα της βορειοδυτικής Νιγηρίας και απήγαγαν 40 πιστούς, εκ των οποίων 15 κατάφεραν να διαφύγουν, δήλωσε σήμερα θρησκευτικός αξιωματούχος.
«25 άνθρωποι κρατούνται ακόμη αιχμάλωτοι», είπε ο πάστορας Τζόζεφ Χαγιάμπ για την επίθεση στην εκκλησία της πόλης Τσίκουν.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας στην πολιτεία Καντούνα επιβεβαίωσε την επίθεση, αλλά απέφυγε να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό απαχθέντων.
Στη Νιγηρία, συμμορίες επιδίδονται συχνά σε απαγωγές με σκοπό να ζητήσουν λύτρα, κυρίως στο βορειοδυτικό και κεντρικό τμήμα της χώρας. Οι όμηροι κρατούνται σε πρόχειρους καταυλισμούς μέσα σε αχανείς δασικές εκτάσεις, όσο οι ένοπλοι διαπραγματεύονται την καταβολή λύτρων προκειμένου να τους απελευθερώσουν.
Τον προηγούμενο μήνα, 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ενόπλους σε χωριό της πολιτείας Καντούνα, εν μέσω συγκρούσεων μεταξύ κτηνοτρόφων και γεωργών για τους υδάτινους πόρους και τα βοσκοτόπια της περιοχής.
Σχετικά Νέα
Νέα επίθεση Τραμπ κατά του επικεφαλής της Fed, του «τεράστιου loser»
Ο Ντόναλντ Τραμπ επετέθη και πάλι κατά του επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ,.
Κατά των σχεδίων της Τουρκίας για μεταφορά S – 400 στη Συρία αμερικανοί νομοθέτες – Επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Διακομματική επιστολή στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με την οποία επιδιώκουν να ανακόψουν τα σχέδια της.
Συλλυπητήρια Πούτιν για Πάπα Φραγκίσκο: Μεταφέρω σε όλο τον Καθολικό κλήρο τη συμπαράσταση και στήριξή μου
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν εξέφρασε τα τα συλλυπητήρια του για την εκδημία του.
Ντόναλντ Τραμπ – Μάρκο Ρούμπιο: Αναπαύσου εν ειρήνη Πάπα Φραγκίσκε
Μετά την ολιγόλογη ανάρτηση «Ας αναπαυθεί εν ειρήνη» του Λευκού Οίκου στο Χ, ο.