

Χιλιάδες υποστηρικτές της στρατιωτικής χούντας του Νίγηρα συγκεντρώθηκαν σήμερα κοντά στη γαλλική στρατιωτική βάση στη Νιαμέι, φωνάζοντας συνθήματα κατά της Γαλλίας, όπως ανέφεραν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου.
«Κάτω η Γαλλία, κάτω η CEDEAO», η Οικονομική Κοινότητα Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS στα αγγλικά), φώναζαν οι διαδηλωτές.
Την Πέμπτη οι ηγέτες της ECOWAS στην έκτακτη σύνοδό τους έδωσαν το πράσινο φως για μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση στον Νίγηρα ώστε να αποκατασταθεί ο ανατραπείς πρόεδρος Μοαμέντ Μπαζούμ.
Η Ρωσία τάχθηκε για άλλη μία φορά κατά της ένοπλης επέμβασης στον Νίγηρα, εκτιμώντας ότι η χρήση βίας θα αποσταθεροποιούσε τη χώρα αυτή. «Πιστεύουμε ότι η στρατιωτική οδός για την επίλυση της κρίσης στον Νίγηρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια παρατεταμένη σύγκρουση σε αυτήν την αφρικανική χώρα καθώς και στην αποσταθεροποίησης της κατάστασης στην περιοχή της Σαχάρας και του Σαχέλ», ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε μια ανακοίνωσή του.
Σχετικά Νέα
Ουκρανία: Ένας νεκρός σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο – Ζημιές σε σπίτια και υποδομές σε επιδρομή με drones στην Οδησσό
Ρωσικά στρατεύματα επιτέθηκαν χθες Δευτέρα στη βορειοανατολική περιφέρεια του Χαρκόβου, σκοτώνοντας έναν άνθρωπο, ανακοίνωσαν.
ΗΠΑ: Η δημοτικότητα του Τραμπ υποχωρεί στο χαμηλότερο επίπεδο μετά την επιστροφή του στο Λευκό Οίκο
Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μειώθηκε οριακά, πάντως υποχώρησε στο χαμηλότερο.
ΗΠΑ: Τα μέλη της Ακαδημίας Κινηματογράφου θα υποχρεώνονται στο εξής να βλέπουν τις υποψήφιες ταινίες για να τις βραβεύουν με Όσκαρ
Η Ακαδημία Κινηματογράφου που απονέμει τα βραβεία Όσκαρ ανακοίνωσε σήμερα ότι τροποποιεί τους κανόνες.
Το Χάρβαρντ προσφεύγει στη Δικαιοσύνη κατά του Τραμπ για τις περικοπές χρηματοδότησης
Σε μετωπική σύγκρουση με τον Λευκό Οίκο οδηγείται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, το οποίο κατέθεσε.