Νευρικότητα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Εναλλαγές προσήμου καταγράφονται στο Χ.Α. , που με πτωτικές της τράπεζες καταβάλει προσπάθεια να κρατηθεί σε θετικό έδαφος.

Ο Γενικός Δείκτης κινήθηκε αρχικά έως τις 1.487,42 μονάδες (+0,42%) αλλά πλέον βρίσκεται στις 1.480,4 με μόλις -0,05% και τον τζίρο στα 6 εκατ. ευρώ, ενώ έχουν διακινηθεί 1 εκατ. τεμάχια.

Ο τραπεζικός δείκτης κινείται πτωτικά με -1,1% στις 1.311 μονάδες, ο FTSE βρίσκεται στις 3.595 μονάδες με -0,13%, ενώ η μεσαία κεφαλαιοποίηση του FTSEM σημειώνει +0,05% στις 2.358 μονάδες.

Σε μία άνευρη συνεδρίαση χτες, με αρκετά χαμηλό τζίρο όπως αναμενόταν λόγω των αργιών στην Wall Street αλλά και το Λονδίνο, η αγορά περιορίστηκε στο να κερδίσει απλώς το πρόσημο με τους αγοραστές να κινούνται επιλεκτικά, κυρίως στον ΟΤΕ και στις τράπεζες.

Χαρακτηριστικό είναι ότι πάνω από το 1/4 της συναλλακτικής δραστηριότητας των 82 εκατ. ευρώ αφορούσε τον Μυτιληναίο (24 εκατ.) αυτή τη φορά όμως με σαφώς ανοδικές τάσεις στα 37,5 ευρώ (+1,52%).

Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται πιο “ζωηρή” με τις αγορές σε ΗΠΑ και Βρετανία να επανέρχονται κανονικά στις συναλλαγές, ενώ το βλέμμα των επενδυτών στρέφεται σταδιακά στη συνεδρίαση της επόμενης Πέμπτης (6/6) κατά την οποία όπως επιβεβαιώνουν πλέον και όλοι οι αξιωματούχοι της θα προβεί στην πρώτη μείωση επιτοκίων.

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων η σκυτάλη σήμερα το απόγευμα περνάει στη Motor Oil, ενώ αύριο είναι προγραμματισμένες οι ανακοινώσεις των ΟΠΑΠ και Cenergy.

Η εικόνα στο ταμπλό

Οι πωλητές έχουν επανέλθει σήμερα στις τράπεζες που κινούνται όλες πτωτικά, η Eurobank και η Πειραιώς στο -1,3%, η Alpha στο -1% και η Εθνική στο -0,6%.

Να διατηρήσει θετικό τον ΓΔ επιχειρεί η “βαριά” Coca Cola στο +2,5% ενόψει της αποκοπής μερίσματος την Πέμπτη, με την Quest να βγάζει αντίδραση από τις χτεσινές πιέσεις στο +2,2% σήμερα.

Ελαφρώς ανοδικά κινείται και η Jumbo με +0,8%, ενώ ΔΕΗ και Agean βρίσκονται στο +0,4%.

Πέρα από τις τράπεζες νέες πιέσεις δέχεται η Βιοχάλκο στο -1%, η Motor Oil υποχωρεί κατά 0,5% ενόψει των μεγεθών της, ο Τιτάνας είναι επίσης στο -0,5% και ο ΟΠΑΠ στο 0,2%.

Σε μία πρώτη εικόνα στο σύνολο του ταμπλό οι αγοραστές έχουν προβάδισμα, με 49 μετοχές να κινούνται ανοδικά έναντι 33 πτωτικών.

 

πηγή  capital.gr

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα