Νευρικότητα στις ευρωαγορές

Νευρικότητα επικρατεί στις ευρωαγορές τη Δευτέρα εν μέσω αυξημένων γεωπολιτικών εντάσεων μετά τη μαζική επίθεση του Ιράν με drones και πυραύλους κατά του Ισραήλ το βράδυ του Σαββάτου.

Ειδικότερα, ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει κέρδη 0,15% στις 506 μονάδες.

Στο υπόλοιπο ταμπλό, ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,59%, ο βρετανικός FTSE 100 χάνει 0,42% και ο γαλλικός CAC-40 προσθέτει 0,39%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX-35 υποχωρεί κατά 0,08% ενώ ο ιταλικός FTSE MIB ενισχύεται κατά 0,76%.

Το Ισραήλ ανέφερε ότι κατέρριψε πάνω από 300 drones και πυραύλους που στόχευαν το έδαφός του. Την περασμένη εβδομάδα, οι προσδοκίες ότι η ιρανική επίθεση ήταν επικείμενη αυξήθηκαν μετά από μια επίθεση που σκότωσε κορυφαίους Ιρανούς αξιωματούχους στη Συρία και για την οποία η Τεχεράνη κατηγόρησε το Ισραήλ. Το Ισραήλ από τη μεριά του έχει ορκιστεί να ανταποδώσει, αλλά έχει αναφέρει ότι θα περιμένει για την κατάλληλη χρονική στιγμή.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκαν και οι ασιατικές αγορές, καθώς οι traders σταθμίζουν τον διεθνή οικονομικό και γεωπολιτικό αντίκτυπο των μαζικών επιθέσεων με drone και πυραύλους του Ιράν κατά του Ισραήλ μέσα στο σαββατοκύριακο, εστιάζοντας επίσης σε βασικά μακροοικονομικά δεδομένα από την Κίνα και την Ιαπωνία, τα οποία θα ανακοινωθούν αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα