

Νευρικότητα και έντονη μεταβλητότητα εμφανίζει σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ήδη έχει κλείσει ένα τετραήμερο διόρθωσης, καθώς αν και συντηρούνται οι πιέσεις, υπάρχουν οι στηρίξεις που προς ώρας συντηρούν μια απόσταση ασφαλείας από την κοντινή στήριξη.
Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,02% στις 1.078,95 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 11 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 3 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,03% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.629,53 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης απώλειες 0,88% στις 853,63 μονάδες.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από σήμερα η μετοχή της Attica Bank βρίσκεται σε αναστολή εν αναμονή των νέων μετοχών που θα προκύψουν από το reverse split, με αναλογία μία (1) νέα κοινή μετοχή προς εκατό πενήντα (150) υφιστάμενες κοινές μετοχές της Τράπεζας. Η έναρξη διαπραγμάτευσης των 9.971.190 νέων κοινών μετοχών θα γίνει στις 13.03.2023.
“Λογική η διόρθωση”
Η Jefferies επανήλθε σήμερα στα ελληνικά δρώμενα και υπενθύμισε ότι η διόρθωση στο ΧΑ είναι λογική και αναμενόμενη, κάτι που υποστηρίζει και το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας επενδυτικής κοινότητας. Όμως το σημαντικότερο είναι που θεωρεί ότι το επενδυτικό story στη χώρα δεν έχει αναιρεθεί, επιβεβαιώνοντας έτσι την bullish στάση της για την Ελλάδα και τις ελληνικές μετοχές.
Πράγματι, η επικρατούσα άποψη στην αγορά είναι προς ώρας ότι πρόκειται για μια διορθωτική κίνηση που μάλιστα άργησε να έρθει, γι’ αυτό και η έντασή της ήταν μεγάλη. Η διατήρηση των 1.060 μονάδων χτες ενίσχυσε μάλιστα τις προσδοκίες ότι ίσως οδεύει προς το τέλος της, αλλά το ερώτημα είναι εάν θα συνεχίσουν οι πιέσεις εξαιτίας της αύξησης του πολιτικού κινδύνου στη χώρα.
Όπως συμφωνούν αρκετές χρηματιστηριακές πηγές του Capital.gr, αυτή τη στιγμή ο πολιτικός κίνδυνος είναι στο… “πορτοκαλί” και όχι στο “κόκκινο”. Τι σημαίνει αυτό; Μπορεί η προσδοκία ενός σεναρίου αυτοδυναμίας, ή έστω γρήγορου σχηματισμού κυβέρνησης να χάνει έδαφος, εντούτοις ένα δυσμενές σενάριο πολιτικής αναταραχής παραμένει με χαμηλές πιθανότητες. Δηλαδή δεν υπάρχει η αίσθηση μη συνέχισης των φιλικών προς την ανάπτυξη πολιτικών, αλλά υπάρχει η ανησυχία ότι το πολιτικό σύστημα θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο για να ομαλοποιήσει μια κυβερνητική πολιτική.
Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, η Jumbo και ο ΟΠΑΠ σημειώνουν κέρδη 2% και 1,17% αντίστοιχα, ενώ σε θετικά εδάφη είναι οι ΔΕΗ, Autohellas, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή, Σαράντης, Coca Cola, Titan, Quest και ΟΛΠ.
Στον αντίποδα, οι πιέσεις εστιάζουν σε Alpha Bank, Aegean και Μυτιληναίο, οι οποίες σημειώνουν απώλειες άνω του 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι ΕΛΧΑ, Εθνική, ΟΤΕ, Eurobank, Λάμδα, Ελλάκτωρ, Βιοχάλκο και Πειραιώς. Χωρίς μεταβολή είναι οι ΓΕΚ Τέρνα και Motor Oil.
πηγή capital.gr
Σχετικά Νέα
Τσάνταλης: Μαζικό σφυρί για την ιστορική οινοποιία
Ένα μαζικό σφυρί εις βάρος της ιστορικής οινοποιίας Τσάνταλη αναρτήθηκε σήμερα στην πλατφόρμα των.
Χρηματιστήριο: Τρίτη ημέρα ανόδου με εναλλαγή πρωταγωνιστών
Χωρίς διάθεση να διορθώσει εμφανίστηκε η Λεωφόρος Αθηνών, που συνέχισε για τρίτη ημέρα υψηλότερα.
ΟΛΠ: Παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων στην ΕΘΕ
Η ΟΛΠ Α.Ε. παρουσίασε τα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2024 στην Ένωση Θεσμικών.
ΓΣΕΒΕΕ: Πράσινος μετασχηματισμός με τις μικρές επιχειρήσεις στην πρώτη γραμμή
Στις εργασίες της, πρόσφατης, 11ης Συνάντησης Εταιρικών Μελών του Σωματείου “Διάζωμα”, με θέμα “Βιώσιμη.