Νευρικότητα και διστακτικότητα στο χρηματιστήριο Αθηνών

Νευρικότητα επικρατεί σήμερα στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο δείχνει να περιορίζεται στην αφομοίωση και τη διατήρηση των επιπέδων, πριν δοκιμάσει και πάλι τις δυνάμεις του στις 1.000 μονάδες, με τις συναλλαγές να αποτυπώνουν την επιφυλακτικότητα που υπάρχει εκατέρωθεν των στρατοπέδων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,37% στις 997,55 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 1,8 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 1,1 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.411,39 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,18% στις 737,34 μονάδες.

Προσεκτικά βήματα
Η αγορά δείχνει να έχει μπει σε διαδικασία αφομοίωσης των επιπέδων προκειμένου να δημιουργήσει τα αναχώματα στις εύλογες διορθωτικές κινήσεις που εκδηλώνονται σε πολλούς τίτλους. Η τάση άλλωστε δεν έχει αλλάξει, ακόμη και μετά τη χθεσινή ήπια πτώση, ωστόσο αυτό που χρειάζεται τώρα η αγορά είναι να βελτιώσει τη ρευστότητά της και να την κρατήσει στα τερματικά έτοιμη προς διάθεση.

Όπως σχολιάζει χρηματιστηριακή πηγή στο Capital.gr, η τακτική από χτες σε πολλά χαρτοφυλάκια είναι να αυξηθεί το μερίδιο της ρευστότητας στις θέσεις. Και αυτό διότι δεν αποκλείεται κάποιο πισωγύρισμα που θα χρειαστεί τις άμυνες ώστε να μην διολισθήσει ο Γενικός Δείκτης σε εδάφη που να αμφισβητούν τη δυναμική των 1.000 μονάδων. Έτσι, σαν βασικό σενάριο πλέον είναι να υπάρξει μια μικρή περίοδος κατά την οποία θα υπάρξει μια εσωτερική διόρθωση με rotation τίτλων.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν τίτλοι που υπολείπονται της κίνησης της αγοράς και οι οποίοι με το “βάρος” τους μπορούν να αναιρέσουν το σενάριο της συσσώρευσης, με πολλά χαρτοφυλάκια να αναζητούν τους λόγους για τους οποίους υπήρξε αυτή η υστέρηση. Εάν αυτοί οι λόγοι δεν αποτυπώνουν κάποια θεμελιώδη αδυναμία, τότε δεν αποκλείεται να δούμε να παίρνουν τη σκυτάλη της ανόδου, οδηγώντας την αγορά κοντά στον επόμενο στόχο των 1.035 μονάδων.

Στο ταμπλό
Στο ταμπλό τώρα, Ελλάκτωρ, Τιτάν, Quest, Ελληνικά Πετρέλαια, ΔΕΗ, Πειραιώς και Coca Cola κινούνται με κέρδη άνω του 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Μυτιληναίος, Εθνική, ΓΕΚ Τέρνα, Βιοχάλκο και Λάμδα.

Στον αντίποδα, σε αρνητικά εδάφη κινούνται οι Σαράντης, ΟΛΠ, Autohellas, Alpha Bank, Aegean, Eurobank, Τέρνα Ενεργειακή, ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Motor Oil, Jumbo και ΕΥΔΑΠ, χωρίς όμως καμία να κινείται με απώλειες άνω του 1%. Χωρίς μεταβολή είναι η ΕΛΧΑ.

 

 

πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα