Νευρική στάση αναμονής στα ασιατικά χρηματιστήρια

Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια την Παρασκευή καθώς οι επενδυτές περιμένουν σε κλίμα νευρικότητας την κρίσιμη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Κινέζο ομόλογο του Σι Τζινπίνγκ στο πλαίσιο της συνόδου της G20 στην Ιαπωνία, με την ελπίδα να υπάρξει πρόοδος στις εμπορικές συνομιλίες.

Οι αγορές ελπίζουν να επαναληφθεί το αποτέλεσμα της συνάντησης του περασμένου Δεκεμβρίου όταν οι δύο ηγέτες είχαν συμφωνήσει να αναβάλλουν την υιοθέτηση νέων δασμών και άλλες δράσεις όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις.

Ωστόσο, τα δημοσιεύματα ότι το Πεκίνο θα παρουσιάσει αυστηρούς όρους στον Αμερικανό πρόεδρο για την επανέναρξη των συνομιλιών έχουν διαμορφώσει επιφυλακτικό κλίμα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει ήδη συναντηθεί με τους ηγέτες της Ιαπωνίας, της Γερμανίας και της Ινδίας στο περιθώριο της συνόδου στην Οσάκα της Ιαπωνίας και δήλωσε ότι είναι αισιόδοξος για την επίτευξη εμπορικών συμφωνιών με τις τρεις χώρες. Η συνάντηση με τον πρόεδρο της Κίνας είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο.

Στο ταμπλό ο ιαπωνικός δείκτης Nikkei υποχωρεί σε ποσοστό 0,5% στις 21.226,86 μονάδες.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng χάνει 0,6%. Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει πτώση 0,9%, ενώ ο Shenzhen Composite χάνει 1,15%.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας σημειώνει μικρές απώλειες 0,2%, ενώ μικρές απώλειες σημειώνουν και οι δείκτες σε Ταιβάν και Ινδονησία. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%.

Σχετικά Νέα