Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Έχω ορκιστεί να εξαλείψω τη Χαμάς

Το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο με τη Χαμάς μέχρι να πετύχει τρεις στόχους, δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, μετά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, Άντονι Μπλίνκεν. Οι τρεις αυτοί στόχοι είναι η απελευθέρωση όλων των ομήρων, η ολοκληρωτική εξάλειψη της Χαμάς και η διασφάλιση ότι καμιά άλλη παρόμοια απειλή δεν θα έρθει ποτέ ξανά από την Γάζα, τόνισε ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μόλις ολοκλήρωσα μια συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, λίγο αφότου οι δολοφόνοι της Χαμάς δολοφόνησαν ανθρώπους στην Ιερουσαλήμ», αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Όπως επισημαίνει: «Του είπα ότι είναι η ίδια Χαμάς που διέπραξε τη φρικτή σφαγή της 7ης Οκτωβρίου και η ίδια Χαμάς που προσπαθεί να μας δολοφονήσει παντού. Του είπα πως έχουμε ορκιστεί, ότι έχω ορκιστεί να εξαλείψω τη Χαμάς. Τίποτα δεν θα μας σταματήσει. Θα συνεχίσουμε αυτόν τον πόλεμο μέχρι να πετύχουμε τρεις στόχους: Την απελευθέρωση όλων των ομήρων, την ολοκληρωτική εξάλειψη της Χαμάς και τη διασφάλιση ότι καμιά άλλη παρόμοια απειλή δεν θα έρθει ποτέ ξανά από τη Γάζα».

Μπλίνκεν σε Νετανιαχου: Ανάγκη να προστατευτούν οι πολίτες

«Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός και εγώ συζητήσαμε τις προσπάθειες για την εξασφάλιση της απελευθέρωσης όλων των εναπομεινάντων ομήρων και την επιτάχυνση της παράδοσης σωτήριας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα. Τόνισα την ανάγκη να λάβει το Ισραήλ κάθε δυνατό μέτρο για να προστατευτούν οι πολίτες», ανάφερε από την πλευρά του, στην πλατφόρμα X, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ, Άντονι Μπλίνκεν.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε την Πέμπτη ότι κατέστησε σαφές στον πρωθυπουργό Νετανιάχου ότι πριν το Ισραήλ ξεκινήσει τις επιχειρήσεις του στη νότια Γάζα, θα πρέπει να θέσει σε εφαρμογή μέτρα προστασίας των αμάχων, προσθέτοντας ότι η ισραηλινή κυβέρνηση συμφωνεί με την ανάγκη αυτή, αναφέρει το Reuters.

«Το Ισραήλ διαθέτει … έναν από τους πιο εξελιγμένους στρατούς στον κόσμο. Είναι σε θέση να εξουδετερώσει την απειλή που θέτει η Χαμάς, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τις πιθανότητες να πληγούν αθώοι άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Και έχει την υποχρέωση να το πράξει», δήλωσε ο Μπλίνκεν στους δημοσιογράφους στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα