Νετανιάχου για Ερντογάν: Υποστηρίζει την τρομοκρατία, δεν θα δεχτούμε κήρυγμα

Απάντηση σε υψηλούς τόνους έδωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος νωρίτερα είχε αποκαλέσει το Ισραήλ «κράτος-τρομοκράτη».

Ο Νετανιάχου, μιλώντας το απόγευμα της Τετάρτης, είπε: «Υπάρχουν δυνάμεις που υποστηρίζουν την τρομοκρατία. Ένας από αυτούς είναι ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν. Αποκαλεί το Ισραήλ τρομοκρατικό κράτος αλλά στην πραγματικότητα υποστηρίζει το τρομοκρατικό κράτος της Χαμάς. Ο ίδιος βομβάρδισε τουρκικά χωριά. Δεν θα δεχτούμε κήρυγμα από αυτόν».

Οι βολές Ερντογάν
Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε νωρίτερα πως το Ισραήλ είναι ένα «τρομοκρατικό κράτος» που διαπράττει εγκλήματα πολέμου και παραβιάζει το διεθνές δίκαιο στη Γάζα και επανέλαβε την άποψή του πως η μαχητική παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς δεν είναι τρομοκρατική οργάνωση.

Απευθυνόμενος σε βουλευτές στο Κοινοβούλιο, ο Ερντογάν κάλεσε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου να ανακοινώσει αν το Ισραήλ διαθέτει ή όχι πυρηνικές βόμβες και τον χαρακτήρισε «ξοφλημένο». «Τώρα από εδώ, απευθύνομαι στον Νετανιάχου! Διαθέτεις ατομική βόμβα ή όχι; Έχεις ή όχι; Αν βαστάς… ανακοίνωσε το. Δεν μπορεί. Εϊ Ισραήλ! Εσύ έχεις ατομική- πυρηνική βόμβα και απειλείς με αυτήν! Εμείς αυτό τα ξέρουμε, όμως έρχεται ο θάνατός σου! Όσες ατομικές βόμβες και να έχεις, οτιδήποτε και να έχεις φεύγεις», είπε.

Υποστήριξε μάλιστα πως η Χαμάς είναι ένα πολιτικό κόμμα το οποίο έχει εκλεγεί από τους Παλαιστινίους.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα