Νετανιάχου: Είναι ψέμα ο ισχυρισμός πως άφηνα να μπουν χρήματα από το Κατάρ στη Γάζα για να ενισχυθεί η Χαμάς

Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι ήθελε να ενισχύσει τη Χαμάς εις βάρος της Παλαιστινιακής Αρχής και για το λόγο αυτό ενέκρινε την εισρροή χρημάτων από το Κατάρ στη Λωρίδα της Γάζας.

«Αυτός ο ισχυρισμός είναι ψέμα», δήλωσε ο Νετανιάχου σε συνέντευξή του στον γερμανικό όμιλο μέσων ενημέρωσης Axel Springer. «Είναι γελοίο, δεν πηγαίνεις τρεις φορές σε πόλεμο με τη Χαμάς ή δεν διεξάγεις σημαντικές στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της αν θέλεις να την ενισχύσεις».

Σύμφωνα με όσα είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, επέτρεψε την εισαγωγή των χρημάτων για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή. «Θέλαμε να αποτρέψουμε το ξέσπασμα ασθενειών, την ανεξέλεγκτη πείνα και άλλα πράγματα που θα δημιουργούσαν μια μη διαχειρίσιμη ανθρωπιστική κατάσταση», είπε ο Νετανιάχου, και «γι’ αυτό οι ισραηλινές κυβερνήσεις, η μία μετά την άλλη, επέτρεψαν την εισαγωγή των χρημάτων. Δεν θέλαμε καθόλου να ενισχύσουμε τη Χαμάς. Θέλαμε να την αποδυναμώσουμε και να βλάψουμε τις δυνατότητές της όσο το δυνατόν περισσότερο».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα