Νετανιάχου: Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε το έθνος μας

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, σε συνέντευξη του στο CNBC, αναγνώρισε ότι υπάρχει διαφωνία με τις ΗΠΑ που αποτελούν ιστορικό σύμμαχο του Ισραήλ σχετικά με τη στρατιωτική επίθεση στη Ράφα, τη νοτιότερη πόλη της Λωρίδας της Γάζας. Εντούτοις, παραμένει απόλυτος ότι η επιχείρηση είναι απαραίτητη για να προστετευτεί η ασφάλεια του Ισραήλ.

«Πράγματι έχουμε αυτή τη διαφωνία για τη Γάζα, πιο συγκεκριμένα για τη Ράφα. Αλλά πρέπει να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε», αναφέρει.

«Ξέρεις, κάποιες φορές απλά χρειάζεται να κάνεις αυτό που χρειάζεται για να διασφαλίσεις την επιβίωση και το μέλλον σου. Δε μπορούμε να συνεχίσουμε στο μέλλον επιτρέποντας στη Χαμάς να ανακαταλάβει τη Γάζα».

Οι ΗΠΑ όπως και άλλα κράτη έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους για μία εκ βαθέων επίθεση του Ισραήλ στη Ράφα, σχετικά με την ασφάλεια των Παλαιστινίων αμάχων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε διασταυρούμενα πυρά Ισραήλ – Χαμάς. Το Ισραήλ έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι προσανατολίζει τις επιθέσεις του εναντίον της Χαμάς και δεν στοχεύει αμάχους, αλλά ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν τονίσει τις επιπτώσεις της στρατιωτικής εκστρατείας και της έλλειψης πόρων στον άμαχο πληθυσμό που βρίσκεται εγκλωβισμένος στη Λωρίδα της Γάζας.

Πάνω από 1.200 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Ισραήλ από τον Οκτώβρη, σύμφωνα με το γραφείο του Νετανιάχου. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη καταμέτρηση του παλαιστινιακού υπουργείου Υγείας, στη Λωρίδα της Γάζας έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 35.000 άνθρωποι.

«Ελπίζω να μπορέσουμε να συμφωνήσουμε με τις Ηνωμένες Πολιτείες, συζητάμε μαζί τους, αλλά τελικά κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε το έθνος μας», κατέληξε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν τόνισε ότι η Ουάσινγκτον δεν μπορεί να υποστηρίξει μία εισβολή στη Ράφα, απουσία ενός «αξιόπιστου» σχεδίου για την προστασία των αμάχων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα