Νέος ψευτογιατρός: Πώς έπαιρνε χιλιάδες ευρώ από ασθενείς με σοβαρές ασθένειες και τους οδηγούσε στον θάνατο

“Δεν είναι τίποτα. Υπάρχουν κατεστραμμένα κύτταρα στον εγκέφαλο και με τα βλαστοκύτταρα που θα κάνουμε, τα κατεστραμμένα εγκεφαλικά κύτταρα θα αντικατασταθούν και θα είναι σε καλύτερη κατάσταση ο Χρήστος απ’ ότι ήταν πριν τη θεραπεία”.

Με αυτά τα λόγια ο 67χρονος “ψευτογιατρός”, υποσχέθηκε το 2009, πλήρη ίαση στην οικογένεια του 28χρονου τότε Χ.Μ. που έπασχε από σπάνια εκφυλιστική ασθένεια που καταστρέφει εγκεφαλικά κύτταρα. Οι γονείς του ασθενή εμπιστεύτηκαν τον απατεώνα γιατρό, διέκοψαν την ενδεδειγμένη θεραπείας και του έδωσαν συνολικά 50.000 ευρώ για τα “θαυματουργά” σκευάσματα του. Η “θεραπεία” διήρκεσε δύο χρόνια, ο Χ.Μ. ποτέ δεν παρουσίασε βελτίωση, ενώ τελικά απεβίωσε το 2017. Πρόκειται για έναν από τους 5 ασθενείς του φυσιοθεραπευτή, που παρουσιαζόταν ως φυσίατρος ή νευρολόγος, οι οποίοι βρήκαν τραγικό θάνατο, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες του.

“Μπορώ να τον βοηθήσω, πρέπει όμως να τον δω από κοντά”, ανέφερε ο “ψευτογιατρός” το 2015 στον αδερφό ενός εκ των 5 ασθενών, που είχαν λάβει τη “θεραπεία” του και αργότερα απεβίωσαν. Ο άνδρας που έπασχε από σκλήρυνση κατά πλάκας, ταξίδεψε μέχρι τη Γερμανία μαζί με τον απατεώνα γιατρό, για να συναντήσει έναν 72χρονο “γενετιστή” καθηγητή, που θα του έκανε εξειδικευμένη εξέταση εγκεφάλου. Πλήρωσε συνολικά 34.000 ευρώ για την “θεραπεία” με τα βλαστοκύτταρα και για ενέσεις άλλων σκευασμάτων, ενώ διέκοψε καθ’ εντολή του 67χρονου, τις συνεδρίες που είχε με άλλο γιατρό. Το 2020, απεβίωσε, αφού η κατάσταση του χαρακτηρίστηκε μη αναστρέψιμη.

Αθλητές του… Ολυμπιακού και μιας ποδοσφαιρικής ομάδας της Στουτγκάρδης, επικαλέστηκε σε συγγενείς άλλου θύματος του, ο 67χρονος ψευτογιατρός, για να προχωρήσει σε χορήγηση ενέσεων με πεπτίδια. Η άτυχη γυναίκα που απεβίωσε το 2016, έπασχε από νόσο κινητικού νευρώνα και είχε προσδόκιμο ζωής 3-5 έτη, καθηλωμένη στο κρεββάτι. Απέσπασε 42.000 ευρώ και όταν ρωτήθηκε από την οικογένεια για την αποτυχία της “θεραπείας”, επικαλέστηκε ότι έπρεπε να είχε γίνει σε αρχικό στάδιο της ασθένειας.

Ακόμα και σε νοσοκομείο της Χίου επισκεπτόταν έναν ασθενή του ο “ψευτογιατρός”, προκειμένου να του χορηγεί κρυφά τα “γιατροσόφια” του. Ο 67χρονος, χορηγούσε ενέσεις με πολυοξειδώνιο, όπως έλεγε, στην 55χρονη γυναίκα που νοσηλευόταν με καρκίνο, για να “ενισχύσει” τον οργανισμό της και να αντέχει καλύτερα τις χημειοθεραπείες. Η άτυχη γυναίκα, απεβίωσε το 2011.

Μάλιστα ο απατεώνας γιατρός, χρησιμοποιούσε το ίδιο “ρωσικό σκεύασμα σε μορφή κίτρινης σκόνης” και στον γιo της 55χρονης που έπασχε από μυοπάθεια, χρεώνοντας 100 ευρώ το κάθε φιαλίδιο. Ο άνδρας που είναι αθλητής με αναπηρία στην εθνική ομάδα, αντιλήφθηκε την απάτη και απείλησε τον “ψευτογιατρό” ότι θα τον καταγγείλει στην αστυνομία. Εκείνος του επέστρεψε περίπου 1.500 ευρώ, από τα συνολικά 35.000 που είχε αποσπάσει σε μια προσπάθεια να αποφύγει την ενημέρωση των αρχών.

“Κάνε ότι θες. Πήγαινε με όπου θες”, είπε σε έναν άλλο ασθενή του ο απατεώνας γιατρός, όταν εκείνος ζήτησε πίσω τα χρήματα του, βλέποντας ότι η θεραπεία δεν αποδίδει καρπούς. Ο άτυχος άνδρας που έπασχε από τη νόσο του κινητικού νευρώνα, απεβίωσε το 2011, αφού είχε ακολουθήσει από το 2019, τις οδηγίες του “ψευτογιατρού”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα