

Ο αναπληρωτής υπουργός Επιστημών της Ρωσίας, ο 48χρονος Πιοτρ Κουτσερένκο, πέθανε μυστηριωδώς ξαφνικά κατά τη διάρκεια πτήσης από την Κούβα προς τη Ρωσία.
Η πτήση προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση σε περιοχή στα νότια της χώρας, ωστόσο, οι γιατροί που εκλήθησαν δεν κατάφεραν να του σώσουν τη ζωή.
«Ο Κουτσερένκο ένιωσε αδιαθεσία, ενώ βρισκόταν στο αεροπλάνο με ρωσική αντιπροσωπεία που επέστρεφε από επαγγελματικό ταξίδι στην Κούβα. Το αεροπλάνο προσγειώθηκε στην πόλη Μινεράλνιε Βόντι, όπου οι γιατροί προσπάθησαν να του προσφέρουν πρώτες βοήθειες», ανέφερε το υπουργείο σε δήλωση, προσθέτοντας ότι ο υπουργός δεν επέζησε.
Επικριτικά σχόλια για τη ρωσική εισβολή
Ο μυστηριώδης θάνατος του Ρώσου πολιτικού ο οποίος πέθανε μήνες αφότου έκανε επικριτικά σχόλια για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα μυστηριωδών θανάτων Ρώσων ολιγαρχών μέσα στον τελευταίο χρόνο.
Η οικογένεια του Κουτσερένκο ανακοίνωσε ότι ο θάνατός του θα μπορούσε να οφείλεται σε καρδιακή πάθηση, αλλά η ιατροδικαστική εξέταση που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, σύμφωνα με τον κρατικό τηλεοπτικό σταθμό Zvezda αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου του.
Φοβόταν για την ασφάλειά του
Ο δημοσιογράφος Ρόμαν Σούπερ, ο οποίος διέφυγε από τη Ρωσία λίγο μετά την εισβολή στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο, αποκάλυψε στο κανάλι του στο Telegram ότι είχε μιλήσει με τον Κουτσερένκο «λίγες μέρες» πριν τον θάνατό του. Ανέφερε ότι ο Κουτσερένκο φοβόταν για την ασφάλειά του για αυτό και τον ενθάρρυνε να φύγει από τη Ρωσία.
Παράλληλα, αποκάλυψε ότι όταν ο Σούπερ ρώτησε τον Κουτσερένκο αν ήθελε και εκείνος να φύγει από τη Ρωσία, ο υφυπουργός απάντησε ότι δεν είναι πλέον δυνατό να το κάνει. «Μας αφαιρούν τα διαβατήρια».
Ο δημοσιογράφος πρόσθεσε ότι ο Κουτσερένκο του είχε εξομολογηθεί ότι έπαιρνε αντικαταθλιπτικά και ηρεμιστικά, καθώς και ότι του είχε πει «είμαστε όλοι όμηροι, κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα, διαφορετικά, συνθλιβόμαστε αμέσως σαν ζωύφια».
Σχετικά Νέα
Τουρκία: Την Παρασκευή η ορκωμοσία της κυβέρνησης Ερντογάν
Την Παρασκευή (2/6) αναμένεται η ορκωμοσία του Ερντογάν και την ίδια ημέρα η ανακοίνωση.
Με επιφυλακτικότητα αντιμετωπίζουν τα γαλλικά ΜΜΕ την επικράτηση Ερντογάν στην Τουρκία
Ο Ερντογάν έχει πλέον στη διάθεσή του χρόνο έως το 2028 για να επανασχεδιάσει.
Ι. Καλίν: “Έχουμε εναλλακτικές αν τα F-16 δεν προχωρήσουν – Υπάρχουν άλλοι εταίροι εκτός από τις ΗΠΑ”
Στις σχέσεις Αγκυρας – Ουάσιγκτον αλλά και στο πρόγραμμα των F-16 αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος.
Βρετανία: Η κυβέρνηση δεν εξετάζει επιβολή πλαφόν στις τιμές των τροφίμων
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δήλωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με εκπροσώπους του τομέα.