Νέος κεντρικός τραπεζίτης στην Κύπρο

Τον διορισμό του Κωνσταντίνου Ηροδότου στη θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, αποφάσισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης ενασκώντας τις συνταγματικές εξουσίες του.

Ο κ. Ηροδότου υπηρετεί από τον Μάρτιο του 2017 ως εκτελεστικός σύμβουλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου.

Ήταν ένα από τα φαβορί που ακούστηκαν τους τελευταίους μήνες για τη θέση του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

«Με ευρύτατη πείρα σε θέσεις υψηλής ευθύνης στον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα στο εξωτερικό, στο Λονδίνο και το Παρίσι, υπήρξε σύμβουλος κυβερνήσεων και διεθνών ομίλων σε ζητήματα χρηματοοικονομικών συναλλαγών και στρατηγικής, ενώ τον Ιούνιο του 2014 επιλέγηκε μέσα από διεθνή διαγωνισμό ως επίτροπος αποκρατικοποιήσεων στην Κύπρο, θέση στην οποία υπηρέτησε μέχρι τον Μάρτιο του 2017», αναφέρεται σε ανακοίνωση της προεδρίας της Δημοκρατίας.

Ο κ. Ηροδότου έχει πανεπιστημιακές σπουδές οικονομικών και τίτλους με διακρίσεις και βράβευση από το Πανεπιστήμιο University College London (UCL) και μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA), στο London Business School.

Ο κ. Ηροδότου διορίζεται και αναλαμβάνει καθήκοντα ευθύς μετά τη λήξη της θητείας της σημερινής διοικήτριας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη.

Με την ευκαιρία, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας εκφράζει τις θερμές ευχαριστίες του προς την κ. Γιωρκάτζη για τη συνεργασία και τις υπηρεσίες που πρόσφερε σε κρίσιμες ώρες για την οικονομία της χώρας.

Πηγή: Stockwatch

Σχετικά Νέα