Νέος γύρος συνομιλιών για το Brexit με δείπνο στην Ντάουνινγκ Στριτ

Νέος γύρος συνομιλιών απόψε για το Brexit, με τους επικεφαλής διαπραγματευτές της Βρετανίας και της ΕΕ να δειπνούν στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ ο γύρος συνομιλιών της περασμένης εβδομάδας ήταν σύντομος με τις δύο πλευρές να υποστηρίζουν ότι έχουν ακόμα να γεφυρώσουν το χάσμα στις θέσεις τους.

«Ο (Βρετανός διαπραγματευτής) Ντέιβιντ Φροστ και ο Μισέλ Μπαρνιέ θα δειπνήσουν σήμερα το βράδυ στην πρωθυπουργική κατοικία για ανεπίσημες συνομιλίες», δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

«Το δείπνο σήμερα το βράδυ αποτελεί την έναρξη των συνομιλιών και στη συνέχεια αύριο θα υπάρξουν ομάδες αξιωματούχων από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρωπαϊκή Ένωση που θα καθίσουν στο τραπέζι για περαιτέρω συνομιλίες».

Ερωτηθείς εάν η Βρετανία είχε νέες προτάσεις γι’ αυτό που χαρακτηρίστηκε «ανεπίσημες συνομιλίες», ο εκπρόσωπος δήλωσε: «Είμαι σίγουρος ότι οι συζητήσεις θα καλύπτουν τα πάντα, από αυτό που η ΕΕ χαρακτηρίζει συνθήκες ισότιμου ανταγωνισμού έως τις δομές διακυβέρνησης».

Κάποιες επιχειρήσεις εκφράζουν φόβους ότι καθώς οι δύο πλευρές απέχουν τόσο μεταξύ τους και εξαντλείται ο χρόνος για διαπραγμάτευση, ένα Brexit χωρίς συμφωνία μπορεί να αποτελέσει πλήγμα για την οικονομία ακριβώς τη στιγμή που η κρίση του κορονοϊού ήδη επηρεάζει τις εταιρίες.

Σχετικά Νέα