Νέοι μέτοχοι σε «Φρεσκούλης» και Eurocatering – Τα σχέδια της επόμενης ημέρας

Στην ελληνική εταιρεία Eurocatering, που το 2004 εισήγαγε στην αγορά τις έτοιμες σαλάτες Φρεσκούλης, επενδύουν από κοινού δύο επενδυτικές εταιρίες, η EOS Capital Partners και η Elikonos 2 S.C.A. SICAR, που οι δυο τους αθροιστικά διαχειρίζονται κεφάλαια ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Eurοcatering, Χρυσόστομος Μαυρόπουλος, ο οποίος διατηρεί το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών, δήλωσε για την επένδυση των EOS Capital Partners και Elikonos 2 S.C.A. SICAR: «Η επιχειρηματική αυτή κίνηση αποτελεί επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης τους στη δυναμική ανάπτυξη της Eurocatering και στην αξία που δημιουργούμε καθημερινά, για τους εργαζόμενους, τους προμηθευτές, τους συνεργάτες μας και φυσικά τους ίδιους τους καταναλωτές. Παραμένουμε προσηλωμένοι στο επιχειρηματικό μας πλάνο και συνεχίζουμε τη δυναμική οικονομική μας πορεία επενδύοντας διαρκώς στην καινοτομία και σε δυνατές συνεργασίες».

Σε ανοδική πορεία οι φρεσκοκομμένες σαλάτες

Το 2019 η Eurocatering, πέτυχε πωλήσεις 35,8 εκατ. ευρώ και κέρδη μετά φόρων 1,4 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας κατά την πενταετία 2014 -2019 μέσους ετήσιους ρυθμούς ανάπτυξης  15% στις πωλήσεις και 14% στην λειτουργική κερδοφορία EBITDA.

Το 2020 απορρόφησε πλήρως τους κραδασμούς που προκάλεσε η πανδημία Covid-19, όπως αποτυπώνεται και στις πωλήσεις που αυξήθηκαν στα 38,7 εκατ. ευρώ.

Στα σχέδια συμπεριλαμβάνονται επενδύσεις σε μηχανολογικό εξοπλισμό και δημιουργία νέου ιδιόκτητου εργοστασίου, με σκοπό να διατηρήσει την ηγετική της θέση σε οπωροκηπευτικά και φρεσκοκομμένες σαλάτες, αλλά και για να δημιουργήσει καινοτόμα προϊόντα.

Η διαδρομή στα οπωροκηπευτικά

H Eurocatering ΑΕ ιδρύθηκε το 2000 και συνδέεται με όλους τους κρίκους της αγροδιατροφικής αλυσίδας μέχρι τον τελικό καταναλωτή. Η δραστηριότητά της περιλαμβάνει τη διαλογή, την τυποποίηση και τη διάθεση οπωροκηπευτικών κάθε μέρα, σε όλη την Ελλάδα. Από το 2004, σύστησε στο κοινό τις έτοιμες σαλάτες ΦΡΕΣΚΟΥΛΗΣ.

Σήμερα η Eurocatering διαθέτει παραγωγικές μονάδες σε Αθήνα και Λιβαδειά, κέντρα logistics, διανομής και πωλήσεων σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πάτρα κι ένα στόλο από 65 ιδιόκτητα φορτηγά-ψυγεία. Έχει επίσης εμπορική παρουσία και δικό της δίκτυο διανομής στην αγορά της Βουλγαρίας, μέσω θυγατρικής της.

Ποιοι είναι οι νέοι μέτοχοι

H EOS Capital Partners Α.Ε.Δ.Ο.Ε.Ε. με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους €150 εκατ. περίπου (EOS Hellenic Renaissance Fund – “EHRF”), εστιάζει σε αναπτυξιακές επενδύσεις σε υγιείς μικρομεσαίες εταιρείες στην Ελλάδα σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Ακρογωνιαίος λίθος για τη δημιουργία του EHRF, ήταν η συμμετοχή του στο πρόγραμμα Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (EquiFund), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Ελληνικού Κράτους και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων και δημιουργήθηκε με απώτερο σκοπό την επιτάχυνση της εξέλιξης του τομέα κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών στην Ελλάδα.

Το Elikonos 2 S.C.A. SICAR, είναι ένα επενδυτικό κεφάλαιο επιχειρηματικών συμμετοχών με σκοπό τη χρηματοδότηση αναπτυσσόμενων Ελληνικών κυρίως Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το οποίο διαχειρίζεται η Elikonos Capital Partners S.a.r.l., η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των κεφαλαίων επιχειρηματικών συμμετοχών από το 2012 με συνολικά κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των €100 εκατ.

Σχετικά Νέα