Νέο, σύγχρονο απεικονιστικό μηχάνημα απέκτησε ο «Άγιος Σάββας» με δωρεά

Το νοσοκομείο «Αγιος Σάββας» απέκτησε και επίσημα χθες το υπερσύγχρονο απεικονιστικό μηχάνημα PET-CT, δωρεά της Ε.Δ. 3,5 μήνες μετά την υπογραφή της τριμερής σύμβασης δωρεάς, της δωρήτριας, της προμηθεύτριας εταιρείας G.E. και του νοσοκομείου.

Το μηχάνημα αυτό δίνει τη δυνατότητα για μοριακή απεικόνιση και προσφέρει έναν αποτελεσματικό τρόπο να εξεταστεί η μεταβολική δραστηριότητα του ανθρώπινου σώματος και χρησιμοποιείται κυρίως σε ασθενείς με καρκίνο.

Οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου λειτουργίας ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες και το pet/ct θα εγκατασταθεί πλήρως μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες εγκρίσεις από την Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργεια και αφού γίνουν οι σχετικές μετρήσεις , θα μπει σε πλήρη λειτουργία από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Οι εργασίες διαμορφώσεις είναι δωρεά της Ν.Σ.

Σε αυτή την μεγαλειώδη προσπάθεια προσφοράς και αλληλεγγύης σπουδαία και καθοριστική είναι η συνδρομή του Αντώνη Κανελλόπουλου Dr. sc. techn. ETH Zuerich Πολιτικού Μηχανικού ΕΜΠ, αλλά και του Ι.Γ.Μ.Ε ., που αφιλοκερδώς συμβάλουν στην άμεση και ασφαλή ολοκλήρωση του έργου.

Σχετικά Νέα