Νέο σοβαρό ζήτημα με την ασφάλεια του Facebook

Μετά τo πρόσφατο πολύωρο shutdown και την νέα διαρροή προσωπικών δεδομένων, ένα ακόμα κενό ασφαλείας έρχεται να προβληματίσει σχετικά με το πόσο ασφαλή είναι τα προσωπικά στοιχεία του καθενός στο Διαδίκτυο.

Αυτή τη φορά, η εταιρεία κυβερνοασφάλειας UpGuard ανακάλυψε σε σέρβερ της Amazon πληροφορίες για εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες του Facebook

Σύμφωνα με το Bloomberg, η ψηφιακή πλατφόρμα Cultura Colectiva με βάση την Πόλη του Μεξικού αποθήκευσε 540 εκατομμύρια αρχεία των χρηστών του Facebook, όπως σχόλια, αριθμούς ταυτοποίησης, αντιδράσεις και ονόματα λογαριασμών. Τα αρχεία ήταν προσβάσιμα από οποιονδήποτε τα έβρισκε online και υπήρχε και η δυνατότητα να τα «κατεβάσει». Η βάση δεδομένων έκλεισε την Τετάρτη 3 Απριλίου, όταν το Bloomberg ειδοποίησε το Facebook για το πρόβλημα και η εταιρεία με τη σειρά της επικοινώνησε με την Amazon.

Παράλληλα, βρέθηκε μία ακόμα τέτοια βάση, αυτή τη φορά της εφαρμογής At the Pool. Εκεί υπήρχαν ολόκληρες λίστες ονομάτων, κωδικούς πρόσβασης και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου 22.000 ανθρώπων. Η UpGuard δήλωσε πως δε θα μπορούσε να γνωρίζει καιρό ήταν διαθέσιμα.

Το Facebook μοιραζόταν αυτές τις πληροφορίες με τρίτους για χρόνια, πριν κάνει πιο αυστηρή την πολιτική της. Το πρόβλημα ενδέχεται να είναι μεγαλύτερο από όσο έχει γίνει έως αυτή τη στιγμή γνωστό.

 

πηγές   Bloomberg.com, newsbeast.gr

Σχετικά Νέα