Νέο ρεκόρ στην απόδοση του 10ετούς ομολόγου – Υποχώρησε στο 3,34%

Συνεχίστηκε σήμερα το ράλι των ομολόγων στη δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα η απόδοση του 10ετούς ομολόγου να υποχωρήσει στο 3,34%, καταρρίπτοντας έτσι τα “ρεκόρ” των προηγούμενων ημερών. Στη διάρκεια της ημέρας υποχώρησε έως το 3,339%. Ανοδικά κινήθηκε και το 5ετές ομόλογο με αποτέλεσμα η απόδοση του να υποχωρήσει σήμερα στο 2,19% από 2,24% χθες.

Χωρίς σταματημό η αποκλιμάκωση της απόδοσης του ελληνικού 10ετούς
Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ), καταγράφηκαν συναλλαγές ύψους 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 39 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα παρατηρήθηκε στο 10ετές ομόλογο με 12 εκατ. ευρώ. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς διαμορφώθηκε στο 3,34% από 3,44% που έκλεισε χθες με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση -0,014% % να περιοριστεί στο 3,35% από 3,47% χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος ελαφρώς ανοδικά κινείται το ευρώ με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1273 δολ. από το επίπεδο των 1,1256 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Περιορισμένη αρνητική επίπτωση είχε στην ισοτιμία ευρώ/δολάριο η χθεσινή συνέντευξη τύπου του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, καθώς δημιούργησε αυξημένες προσδοκίες ότι τα επιτόκια θα διατηρηθούν στα τρέχοντα επίπεδα για μακρά χρονική περίοδο. Αρνητικά επηρέασαν το δολάριο η υποχώρηση του δομικού πληθωρισμού στις ΗΠΑ σε χαμηλό περίπου ενός έτους και η δημοσίευση των πρακτικών της σύσκεψης της Fed, καθώς επιβεβαίωσαν την ηπιότερη στάση αναφορικά με την προοπτική των επιτοκίων.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,115%. Στη διάρκεια των 9 μηνών διαμορφώθηκε στο -0,198%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,228%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,311% και, τέλος, στον μήνα το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,368%.

H ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1264 δολάρια.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα