

Σε επίπεδο άνευ προηγουμένου έφθασαν το προηγούμενο 24ωρο τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού στη Νότια Κορέα, στα 1.241, παρά τα αυστηρά μέτρα που εφαρμόζονται σε τοπικό επίπεδο για να ελεγχθεί το επιλεγόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας.
Τα 1.216 από τα κρούσματα του SARS-CoV-2 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα, με το σύνολό τους να φθάνει πλέον τα 54.770. Η θεαματική αύξησή τους αποδόθηκε από τις αρχές στον εντοπισμό 288 επιβεβαιωμένων περιπτώσεων σε κέντρο κράτησης στην ανατολική Σεούλ — πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες εστίες που έχουν βρεθεί μέχρι εδώ.
Άλλοι 17 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν τις προηγούμενες 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας να φθάνει ως αυτό το στάδιο τους 773 νεκρούς. Ο δείκτης θνητότητας βρίσκεται στο 1,41%.
Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση αυξήθηκε σε 311 (κατά 20 από την προηγουμένη).
Τοπικές αυτοδιοικήσεις, ιδίως στα μεγάλα αστικά κέντρα όπως η Σεούλ και η Ιντσόν, επέβαλαν πολύ αυστηρά περιοριστικά μέτρα, απαγορεύοντας τις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων προσώπων. Η κυβέρνηση προειδοποιεί ότι οι παραβάτες των μέτρων της επιλεγόμενης κοινωνικής απόστασης αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να τους επιβληθούν βαριά χρηματικά πρόστιμα, ως και 3 εκατ. γουόν (2.215 ευρώ).
Εξάλλου χιονοδρομικά κέντρα και χειμερινοί τουριστικοί προορισμοί έκλεισαν, στο πλαίσιο της προσπάθειας των αρχών να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού την περίοδο των γιορτών του τέλους του έτους.
Ο Νοτιοκορεάτης πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιούν, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, κάλεσε τις υγειονομικές αρχές και τις τοπικές αυτοδιοικήσεις να αντιμετωπίζουν με «αυστηρότητα» τις παραβιάσεις των συστάσεων.
«Η μεγάλη πλειονότητα» των πολιτών της Νότιας Κορέας «εφαρμόζει πιστά τα μέτρα (…) παρά την ενόχληση και την οδύνη που προκαλούν, αλλά αν ορισμένοι τα παραβιάζουν για ίδιον όφελος, δύσκολα μπορούμε να περιμένουμε να αποδώσουν», τόνισε ο Τσονγκ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του κυβερνητικού ειδικού κλιμακίου για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Σχετικά Νέα
Στην Ευρώπη η “σκυτάλη” της αβεβαιότητας – Πτώση στις αγορές, με το βλέμμα στα “μέτωπα” Τραμπ
Με πτωτικές διαθέσεις επιστρέφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια από τις διακοπές του Πάσχα, καθώς η.
ΗΠΑ: Πρός απαγόρευση ορισμένων τεχνητών χρωστικών ουσιών σε τρόφιμα από τον Κένεντι
Ο υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ πρόκειται να ανακοινώσει την απαγόρευση ορισμένων τεχνητών.
Επένδυση 50 δις δολαρίων ετοιμάζει η γιγάντια ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche στις ΗΠΑ
Η γιγάντια ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche προγραμματίζει να επενδύσει 50 δισεκατομμύρια δολάρια (43 δισεκ. ευρώ).
ΗΠΑ: Περισσότεροι από 100 πρόεδροι πανεπιστημίων και κολλεγίων ενώνουν τις φωνές τους κατά της επικίνδυνης πολιτικής Τραμπ στην εκπαίδευση
Περισσότεροι από 100 πρόεδροι πανεπιστημίων, κολλεγίων και ακαδημαϊκών εταιρειών στις ΗΠΑ εξέδωσαν σήμερα κοινή.