Νέο ράλι για πετρέλαιο και φυσικό άεριο

Με ισχυρά κέρδη ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της Τετάρτης το αργό στον απόηχο των κυβερνητικών στοιχείων που ανακοινώθηκαν σήμερα και έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού κατρακύλησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Τα εμπορικά αποθέματα υποχώρησαν την προηγούμενη εβδομάδα στο χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2019, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας καθώς η παραγωγική ικανότητα του κλάδου δεν έχει ακόμα ανακάμψει μετά το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Άιντα από τον Κόλπο του Μεξικού στα τέλη του Αυγούστου.

Ειδικότερα, τα αποθέματα αργού υποχώρησαν κατά 6,4 εκατ βαρέλια την εβδομάδα έως τις 10 Σεπτεμβρίου στα 417,4 εκατ. βαρέλια, έναντι της πρόβλεψης των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 3,5 εκατ. βαρελιών.

Παράλληλα, η αμερικανική υπηρεσία Ασφάλειας και Προστασίας Περιβάλλοντος ανακοίνωσε σήμερα ότι περίπου το 29,5% της πετρελαϊκής παραγωγής και το 39,4% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού δεν έχει ακόμα επιστρέψει μετά τον τυφώνα Αίντα.

Σε αυτό το κλίμα το συμβόλαιο του αργού παραδόσεως Οκτωβρίου κέρδισε 2,15 δολ. ή περίπου 3,1% και έκλεισε στα 72,61 δολ. το βαρέλι. Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο από τις 30 Ιουλίου.

Ράλι σημείωσε και το φυσικό αέριο παραμένοντας στα υψηλότερα επίπεδα από το Φεβρουάριο του 2014. Το φυσικό αέριο του Οκτωβρίου κέρδισε 20 cents ή 3,8% στα 5,46 ανά εκατ. βρετανικές θερμικές μονάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα