Νέο προπαγανδιστικό βίντεο από το εσωτερικό του Oruc Reis

Νέο προπαγανδιστικό βίντεο έδωσε στη δημοσιότητα η τουρκική κυβέρνηση από το εσωτερικό του Oruc Reis που εξακολουθεί να πλέει εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Χρησιμοποιώντας στο background επιβλητική μουσική και με αρκετή δόση… μοντάζ προκειμένου να παραπέμπει σε χολιγουντιανή ταινία μικρού μήκους, το βίντεο που ανέβασε στο twitter ο τούρκος υπουργός Ενέργειας, Φατίχ Ντονμέζ παρουσιάζει πλάνα από το εσωτερικό του ερευνητικού σκάφους και το πολυμελές πλήρωμά του, ενώ την ώρα που τα πλάνα εναλλάσσονται ακούγονται δηλώσεις του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Φυσικά δεν θα συναινέσουμε σε προσπάθεια να μας φυλακίσει στις παραλίες μας μέσω νησιών μερικών τετραγωνικών χιλιομέτρων, αγνοώντας ένα γιγάντιο κομμάτι γης 780 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπως η Τουρκία. Καμία χώρα στον κόσμο δεν θα υποκύψει σε μία τέτοια παράλογη και αβάσιμη απαίτηση», λέει ο τούρκος πρόεδρος.

Ο Ντονμέζ ανέβασε το βίντεο στο twitter με το εξής συνοδευτικό μήνυμα:

«Βήμα βήμα στη Μεσόγειο. Το Oruc Reis σκανάρει τις θάλασσές μας. Μέχρι τις 23 Αυγούστου, συνολικά 1.750 σεισμικών καλωδίων θα ποντιστούν στη Μεσόγειο για δισδιάστατη σεισμική έρευνα. Είθε η πορεία σου να είναι ανοιχτή και η ενέργειά σου να είναι υψηλή».

Βορειοανατολική η πορεία του «Oruc Reis» – Παρακολουθείται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, το τουρκικό ερευνητικό πλοίο «Oruc Reis» κινείται βορειοανατολικά, ευρισκόμενο εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, μέχρις ώρας, και εντός των ορίων της παρανόμου εκδοθείσας τουρκικής NAVTEX.

Το «Oruc Reis» συνοδεύεται από βοηθητικά σκάφη και μονάδες του τουρκικού Ναυτικού και οι κινήσεις τους παρακολουθούνται από μονάδες και μέσα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Σχετικά Νέα