Νέο προκλητικό κρεσέντο από την… απομονωμένη Τουρκία

«Μάταια η Ελλάδα προσπαθεί να ανταγωνιστεί την Τουρκία με τεχνικές συμμαχίες», αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια μετά την τετραμερή διάσκεψη με τους ομολόγους του από την Κύπρο, την Αίγυπτο και τη Γαλλία, αντέδρασε αργά το βράδυ του Σαββάτου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών και ενώ ο κ. Δένδιας βρίσκεται στο Μπαχρέιν.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Τανζού Μπιλγκίτς έκανε λόγο για «τεχνητές συμμαχίες» που δημιουργεί η Ελλάδα και για τον «βασικό ρόλο σταθερότητας» που όπως υποστηρίζει παίζει η Τουρκία στην περιοχή.

«Eίναι μάταιος κόπος, οι προσπάθειες της Ελλάδας να ανταγωνιστεί την Τουρκία σε κάθε ζήτημα, να προτιμά την ένταση από τη συνεργασία και να προσπαθεί να δημιουργήσει τεχνητές συμμαχίες, όντας ανήμπορη να χωνέψει τον βασικό ρόλο που διαδραματίζει η Τουρκία στη διασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή της και στην ευρύτερη περιοχή», ισχυρίστηκε ο κ. Μπιλγκίτς.

«Ενώ μιλάει για διάλογο, από την άλλη καθημερινά κάνει εχθρικές και προκλητικές δηλώσεις για την Τουρκία», είπε για τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, και συμπλήρωσε: «Καλούμε την Ελλάδα, σε κοινή λογική, ειλικρίνεια και σε εντιμότητα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα