Νέο “πόστο” για τον Δημήτρη Αβραμόπουλο

Μέλος του διεθνούς μη κυβερνητικού οργανισμού FIGHT IMPUNITY γίνεται ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου του, Pier Antonio Panzeri.

Το Συμβούλιο του Οργανισμού αποτελείται από προσωπικότητες διεθνούς κύρους και εγνωσμένης εμπειρίας σε θέματα διεθνούς ασφάλειας και προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μέλη του Συμβουλίου αποτελούν ο π. Πρωθυπουργός της Γαλλίας Bernard Cazeneuve, η Γερουσιαστής, π. Ευρωπαία Επίτροπος και Υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας Emma Bonino, ο Κάτοχος Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης Denis Mukwege και η π. Ευρωβουλευτής Cecilia Wikström.

H FIGHT IMPUNITY, είναι ένας διεθνής, ανεξάρτητος μη κυβερνητικός οργανισμός, με έδρα τις Βρυξέλλες, που επιδιώκει να συμβάλει στην διεθνή προσπάθεια για αποτελεσματική αντιμετώπιση εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και μαζικής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μέσα από την καθιέρωση της λογοδοσίας (accountability) ως κεντρικού πυλώνα της διεθνούς δικαιοσύνης.

Η FIGHT IMPUNITY στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για μη καταγγελθείσες παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στην ενίσχυση του βαθμού συμμετοχής και των πρωτοβουλιών της ΕΕ στη μάχη ενάντια στην ατιμωρησία.

Παράλληλα επιδιώκει να συμβάλλει στην εφαρμογή της Agenda 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του ΟΗΕ, προωθώντας το σχεδιασμό αποτελεσματικότερων μηχανισμών λογοδοσίας, οι οποίοι θα διασφαλίζουν καθολική πρόσβαση στη δικαιοσύνη και συνεπώς τη δημιουργία περισσότερο ειρηνικών και συμπεριληπτικών κοινωνιών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα