

Διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρόκειται να συναντηθούν για να δουν εάν μπορούν να καταλήξουν σε μια τελική συμφωνία για το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.
Το μπλοκ έχει εγκλωβιστεί σε μια συζήτηση αναφορικά με το πόσο αυστηρό θα έπρεπε να είναι το ανώτατο όριο τιμών, το οποίο θα εφαρμοστεί με τους G-7. Χώρες όπως η Πολωνία αντιτάχθηκαν στην πρόταση του εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ να τεθεί το όριο στα 65 δολαρίων ανά βαρέλι, λέγοντας ότι είναι πολύ γενναιόδωρο προς τη Ρωσία. Αλλές, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, δεν θέλουν να πάνε κάτω από αυτό το επίπεδο.
Οι διπλωμάτες είναι αισιόδοξοι ότι μπορούν να οριστικοποιήσουν μια συμφωνία. Το μπλοκ αισθάνεται πίεση καθώς οι κυρώσεις της ΕΕ για το ρωσικό πετρέλαιο ξεκινούν στις 5 Δεκεμβρίου. Δύο από τις πηγές είπαν ότι τα κράτη μέλη συζητούν τον καθορισμό μιας τακτικής αναθεώρησης του ύψους του πλαφόν ως πιθανό συμβιβασμό.
Ο στόχος του ανώτατου ορίου τιμών, που προτάθηκε για πρώτη φορά από τις ΗΠΑ, είναι να διατηρήσει τη ροή του ρωσικού πετρελαίου, περιορίζοντας ταυτόχρονα τα έσοδα της Μόσχας. Οι επικριτές των επιπέδων που έχουν προταθεί μέχρι στιγμής επισημαίνουν το ότι η Μόσχα πουλάει ήδη το πετρέλαιο της με έκπτωση, επομένως ένα ανώτατο όριο τιμής σε αυτό το επίπεδο θα επέτρεπε να συνεχίσει να λειτουργεί όπως σήμερα.
Σχετικά Νέα
Αυξημένη ζήτηση για χρυσά κοσμήματα στις ΗΠΑ λόγω της εκτόξευσης των τιμών του χρυσού
Η εκτόξευση των τιμών του χρυσού σε ιστορικά υψηλά επίπεδα προκαλεί έντονη κινητικότητα στον.
Γερμανία: Στο Ισραήλ ταξιδεύει ο νέος ΥΠΕΞ Βάντεφουλ – Βλέπει Νετανιάχου και Αμπάς
Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόχαν Βάντεφουλ έφτασε χθες Σάββατο στο Ισραήλ για.
Κίνα – ΗΠΑ: Προς δεύτερη ημέρα εμπορικών διαβουλεύσεων στη Γενεύη
Υπό τους επαίνους του Ντόναλντ Τραμπ που χαιρέτισε τη «μεγάλη πρόοδο» στις συνομιλίες μεταξύ.
Τραμπ: «Ίσως είναι μια σπουδαία μέρα» μετά την πρόταση Πούτιν για άμεσες διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία
Ενθουσιασμένος εμφανίστηκε ο Ντόναλντ Τραμπ μετά την πρόταση του Βλαντιμίρ Πούτιν για άμεσες διαπραγματεύσεις.