

Το hashtag #deletefacebook κάνει τον γύρο των social media, λόγω αναφορών πως ο ιδρυτής του, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, είχε ανεπίσημες συναντήσεις και γεύματα με συντηρητικούς πολιτικούς και δεξιούς σχολιαστές στις ΗΠΑ.
Οι συναντήσεις αυτές άρχισαν τον Ιούλιο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Politico, και εκτιμάται- όπως εκτιμά το Politico- πως φαίνονταν να ανήκουν σε μια ευρύτερη προσπάθεια του Facebook να δημιουργήσει φιλικές σχέσεις με τους συντηρητικούς και τη δεξιά γενικότερα.
Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Ζάκερμπεργκ έγραψε πως είχε γεύματα «με πολλούς ανθρώπους, σε όλο το φάσμα», και ότι το να ακούει διαφορετικές απόψεις είναι «μέρος του να μαθαίνεις…αν δεν το έχετε δοκιμάσει, προτείνω να το κάνετε».
Υπενθυμίζεται ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε κατηγορήσει το Facebook για λογοκρισία τον Μάιο, αφού η πλατφόρμα είχε μπλοκάρει επτά δεξιούς σχολιαστές, μεταξύ των οποίων ο γνωστός συνωμοσιολόγος Άλεξ Τζόουνς.
Χρήστες χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο hashtag για να εκφράσουν τις απόψεις τους για το Facebook, μεταξύ των οποίων και επικριτικά σχόλια για αυτό που εκλαμβάνεται ως αποτυχία ως προς την αντιμετώπιση του επιβλαβούς/ επικίνδυνου υλικού και την παρεμπόδιση της παραπληροφόρησης. Ωστόσο, υπάρχουν και αρκετοί οι οποίοι το βάζουν ακριβώς για να δείξουν πως αυτοί που το χρησιμοποιούν δεν επιδεικνύουν ανοχή σε αντίθετες πολιτικές απόψεις. «Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ είχε συναντήσεις με συντηρητικούς πολιτικούς και σχολιαστές…σε μια προσπάθεια να κάνει την πλατφόρμα λιγότερο προκατειλημμένη» έγραψε στο Twitter ο Ράιαν Φουρνιέρ, πρόεδρος των Students for Trump.
Όπως σημειώνει το BBC, η προηγούμενη φορά που το #deletefacebook είχε γίνει δημοφιλές στα social media ήταν τον Μάρτιο του 2018, μετά τις αποκαλύψεις για το σκάνδαλο της Cambridge Analytica.
Σχετικά Νέα
ΗΠΑ: Μειώθηκε κατά 31% η δημόσια χρηματοδότηση της έρευνας για τον καρκίνο αφότου ανέλαβε ο Τραμπ
Η χρηματοδότηση του αμερικανικού ομοσπονδιακού κράτους που αφιερώνεται στην έρευνα κατά του καρκίνου μειώθηκε.
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός του Περού
Ο Περουβιανός πρωθυπουργός Γουστάβο Αδριανσέν παραιτήθηκε χθες Τρίτη, παραμονή της διεξαγωγής ψηφοφορίας στο κοινοβούλιο.
Μερτς: Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, η Γερμανία επέστρεψε
Μεταρρυθμίζουμε τη χώρα μας, τόνισε ο καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς και εξέφρασε την πεποίθηση ότι.
Ο Μακρόν καταδίκασε τις δράσεις της κυβέρνησης Νετανιάχου στη Λωρίδα της Γάζας
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης, καταδίκασε με τον.