Νέο κόμμα από βδομάδα προανήγγειλε ο Βίτσας: «Περιμένουμε την ομάδα Αχτσιόγλου»

Θα πάρει η ριζοσπαστική αριστερά μορφή σε σχηματισμό;

«Θα απαντήσω λίγο μη διαφανώς» είπε και συνέχισε λέγοντας: «Γενικά ο στόχος στηρίζεται στην εκτίμηση ότι στην παρούσα φάση υπάρχει ένα πολιτικό κενό το οποίο ως τώρα κάλυπτε ο ΣΥΡΙΖΑ με μία συγκεκριμένη πολιτική. Έχει μετακινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα δύο τελευταία συνθετικά του, δηλαδή ριζοσπαστική αριστερά έχουν αλλοιωθεί και αυτό είναι πραγματικότητα, οπότε ο κ. Μητσοτάκης “παίζει μπάλα” μόνος του».

Στη συνέχεια σημείωσε ότι: «Ο στόχος είναι αυτές οι διάσπαρτες ομάδες της ριζοσπαστικής αριστεράς, αρχής γενομένης από τον ΣΥΡΙΖΑ, να μπορούν να συνεργαστούν και να συνοδοιπορήσουν και σε σχέση με τις ευρωεκλογές τον Μάιο, έτσι ώστε να επιτύχουν πράγματα και για την χώρα μας – εξού και πολλά στελέχη στον ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για πατριωτική αριστερά, έναν όρο που δεν χρησιμοποιήσαμε, όχι γιατί είμαστε αντίθετοι προς τη λογική του πατριωτισμού. Αντιθέτως, πάντοτε η αριστερά έδινε το αίμα της για την ελευθέρια της χώρας. Η προηγούμενη πολιτική με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα ήταν να βγει η χώρα από τα μνημόνια όρθια. Βγήκε και ανοίχτηκε ένας διάδρομος χωρίς την πίεση των μνημονίων».

«Θετικό είναι να πάει ο κ. Κασσελάκης στη πορεία του Πολυτεχνείου. Κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να αλλάξει το σκηνικό. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι το κόμμα που ξέραμε και αυτό δεν συνέβη μόνο με την εκλογή Κασσελάκη, έχει συμβεί πριν. ποτέ δεν έχουμε κάτσει να το συζητήσουμε και αυτό είναι το κακό. Εδώ και 5 μήνες η ΚΕ δεν έχει κάτσει να συνεδριάσει να βγάλει συμπεράσματα, να σκιαγραφήσει τις βουλευτικές εκλογές. Ο ΣΥΡΙΖΑ συζητήσει αυτά τα πράγματα, χωρίς να μπει στην συζήτηση η «αριστερή ψυχή του», συμπλήρωσε το πρώην στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το όνομα του νέου κόμματος

«Σαν όνομα δεν έχουμε καταλήξει. Θέλουμε να φτιαχτεί ένας πολιτικός χώρος και έχουν πέσει στο τραπέζι πολλά ονόματα. Δεν πρέπει να έχει μόνο ένα στοιχείο, το στοιχείο της ριζοσπαστικής αριστεράς, σε αυτό πρέπει να προσθέσεις το στοιχείο της αριστερής οικολογίας, τα φεμινιστικά προγράμματα. Να είναι ένας τίτλος μικρός και να κατανοείται εύκολα η πολιτική», σημείωσε ο Δημήτρης Βίτσας.

Θα έχει κοινοβουλευτική εκπροσώπηση;

«Θα σας απαντήσω την Τρίτη, που θα έχει περάσει η συνεδρίαση της ομάδας Αχτσιόγλου. Θα εξαρτηθεί το ποιος έφυγε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ποια είναι τα βήματα της νέας αυτής προσπάθειας. Θα είναι καλό να έχουμε 8 βουλευτές από εκείνη την ομάδα. Περιμένουμε η ομάδα Αχτσιόγλου να βγει από την μέγγενη του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε στην 4η μέρα από τη λήξη της συνεδρίασης και έχουν συμβεί πάρα πολλά πράγματα. Ευελπιστώ ότι θα συμβούν και άλλα πράγματα και αύριο και τις επόμενες μέρες. Η Έφη Αχτσιόγλου με έναν καλό αριθμό βουλευτών μπορεί να συνεργαστεί με εμάς όντας έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε κοντά στις απόψεις», υπογράμμισε.

Καταλήγοντας ο κ. Βίτσας είπε: «Δεν έχω επικοινωνήσει με τον Αλέξη Τσίπρα. Δημοσιοποιούν μία ενέργεια και κοιτάμε που θα φτάσει. Κάποιος φώναξε τους δημοσιογράφους για να βγει αυτή η φωτογραφία. Με ενδιαφέρει να σέβεσαι την πολιτική παρουσία κάποιου και όχι να τον θίγεις».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα