Νέο ισχυρό ράλι στο Χρηματιστήριο

Νέος γύρος ισχυρών κερδών στο Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο ξεπέρασε το όριο των 800 μονάδων και διαμορφώθηκε στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου έτους.

Νέα εκρηκτική άνοδο γνωρίζει το Χρηματιστήριο Αθηνών που μετά από τη χθεσινή πτώση, επέστρεψε σήμερα σε ανοδική τροχιά, καταφέροντας να ξεπεράσει τις 800 μονάδες.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης, στη διάρκεια της συνεδρίασης, διεύρυνε τα κέρδη του τα οποία υπερβαίνουν το 3%. Πλέον, ο Γενικός Δείκτης προσεγγίζει τις 820 μονάδες, ενώ έχει ήδη αγγίξει τα υψηλότερα επίπεδα σε διάστημα ενός έτους.

Οι τελευταίες ανοδικές τάσεις παρατηρούνται στο ταμπλό στον απόηχο του εκλογικού αποτελέσματος της Κυριακής, το οποίο φαίνεται πως ικανοποίησε την αγορά, με τους επενδυτές να κάνουν μαζικά αγορές.

Μόνο χθες, στο Χρηματιστήριο κατεγράφησαν ρευστοποιήσεις και κατοχυρώσεις κερδών που πάντως στο τέλος της συνεδρίασης περιορίστηκαν.

Όσο για τη Δευτέρα και την Τρίτη, ο Γενικός Δείκτης εξσφάλισε συνολικά κέρδη άνω του 8%.

Νωρίτερα, θετική ήταν άλλωστε και η εικόνα και στην αγορά ομολόγων, με τις αποδόσεις των 5ετών ομολόγων να υποχωρούν σχεδόν 3,5% και των 10ετών 2,5%.

Σχετικά Νέα