

Ένα νέο επίδομα θέρμανσης που θα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρισμό ανακοίνωσε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.
Όπως είπε, «περισσότερες λεπτομέρειες θα δοθούν απ’ την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ».
Άφησε μάλιστα ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα στήριξης «σε περίπτωση που από τη νέα χρονιά οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων ξεφύγουν».
Τότε, όπως είπε, «θα επανεξεταστεί άμεσα νέο σχήμα στοχευμένης επιδότησης για τους καταναλωτές. Η στήριξη της Κυβέρνησης προς τους πολίτες συνεχίζεται, με ξεχωριστή μέριμνα ειδικά για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων».
Πως θα δοθεί το επίδομα
Την επόμενη εβδομάδα, άλλωστε, αναμένεται να παρουσιάσει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας τη συνολική δέσμη παρεμβάσεων, που σχεδιάζει.
Λογαριασμοί 2πλάσιου ύψους από το επίδομα
Αυτό που εξετάζεται είναι η στήριξη να αφορά ηλεκτρική ενέργεια που θα καταναλωθεί από τον Δεκέμβριο έως τον Απρίλιο (δηλαδή όλη τη χειμερινή περίοδο), και επομένως λογαριασμούς που περιλαμβάνουν κατανάλωση αυτής της χρονικής περιόδου.
Για τους δικαιούχους θα προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής, ενώ για τη χορήγηση του επιδόματος ο ωφελούμενος θα πρέπει να «ανεβάσει» στην πλατφόρμα δύο λογαριασμούς που έχουν εξοφληθεί και ανέρχονται συνολικά σε τουλάχιστον διπλάσιο ποσό από το αναλογούν επίδομα.
Η υποβολή αιτήσεων για το επίδομα στο ρεύμα θα γίνεται ηλεκτρονικά, είτε στην υφιστάμενη πλατφόρμα myΘέρμανση της ΑΑΔΕ, είτε σε μία νέα πλατφόρμα που θα αναπτυχθεί για αυτό τον σκοπό και η οποία θα διασυνδέεται στο myΘέρμανση, ενώ θα αξιολογείται με τα ίδια εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια που θα ισχύουν για το επίδομα θέρμανσης στα υπόλοιπα καύσιμα.
Σχετικά Νέα
-
Wall Street: Κλείσιμο με σημαντική πτώση
Σε νέο sell-off «παραδόθηκε», τη Δευτέρα, το χρηματιστήριο της Wall Street, στη σκιά της.
ΑΑΔΕ: Σε ποιους κλάδους απλώνεται το “ψηφιακό μάτι” της – Οι επιχειρήσεις που μπαίνουν στο μικροσκόπιο
Σε χώρους δεξιώσεων και πάσης φύσεως κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως είναι τα εταιρικά πάρτι ή.
Πληρωμή με IRIS: Τι αλλάζει στις επιχειρήσεις και από πότε
Από την 1η Νοεμβρίου κάθε επιχείρηση θα πρέπει να έχει προσαρμόσει τα POS της.
«Καθ’ οδόν» 2 νομοσχέδια για την αξιοποίηση των ακινήτων του Δημοσίου – Τι αλλάζει σε σχολάζουσες κληρονομιές, και δωρεές
Η άρση των γραφειοκρατικών εμποδίων και η απλοποίηση των διαδικασιών για την αποτελεσματική αξιοποίηση.