

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με νέα ανακοίνωσή της διαμαρτύρεται γιατί οι δικηγόροι «δεν έχουν λάβει οποιαδήποτε οικονομική στήριξη από την Πολιτεία, μέσω της προβλεπόμενης αποζημίωσης ειδικού σκοπού, παρά το γεγονός ότι την αποζημίωση αυτή έχουν λάβει χιλιάδες ελεύθερων επαγγελματιών και αυτοαπασχολουμένων» και παράλληλα επαναλαμβάνει τα αιτήματα του δικηγορικού κόσμου που έχουν διατυπωθεί κατά το διάστημα της πανδημίας.
Παράλληλα, η Ολομέλεια, η οποία συνεδρίασε υπό τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό, ζητά λογοδοσία από τον διοικητή του ΕΦΚΑ καθώς, όπως ισχυρίζεται, δεν έχει αποδώσει στον ΟΑΕΔ το σύνολο του ποσού που έχει εισπράξει από εισφορές που κατέβαλλαν οι δικηγόροι από το 2011 και επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος, ποινικού ή άλλου.
Τέλος, ζητά την παράταση της προθεσμίας ολοκλήρωσης του β’ σταδίου της ρύθμισης του ν. 4611/2019 μέχρι 31.12.2020, την αναστολή της καταβολής εισφορών στο ΕΤΕΑΕΠ μέχρι την οριστική διευθέτηση των ειδοποιητηρίων με τις σωστές εισφορές και τις εκπτώσεις στα πρότυπα αυτών του ΕΦΚΑ και την ενεργοποίηση της πλατφόρμας επιλογής ασφαλιστικών κατηγοριών ώστε να παρασχεθεί εκ νέου η δυνατότητα επιλογής, λόγω των νέων οικονομικών δεδομένων, χαμηλότερης ασφαλιστικής κλάσης για φέτος».
Σχετικά Νέα
Ο καιρός σήμερα και τις επόμενες ημέρες
Και σήμερα αναμένεται γενικά ηλιόλουστος καιρός, με εξαίρεση μεσημεριανές-απογευματινές μπόρες και καταιγίδες σε Ήπειρο,.
Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα και την Τρίτη – Τι ισχύει για τον Δακτύλιο
Με τροποποιήσεις θα λειτουργήσουν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς σήμερα, Δευτέρα του Πάσχα (21/4), αλλά.
Θεσσαλονίκη: Άδειο το κέντρο της πόλης- Κλειστά τα καταστήματα
Μία εικόνα άδειας πόλης παρουσιάζει και σήμερα, δεύτερη ημέρα του Πάσχα, το κέντρο της.
Θεσσαλονίκη: Πατέρας και κόρη έκλεψαν ρολόι από επιβάτη στον έλεγχο χειραποσκευών στο αεροδρόμιο
Στο πλαίσιο καθημερινών εποχούμενων περιπολιών και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από Υπηρεσίες της Γενικής.