Νεκρός στρατηγός των Φρουρών της Επανάστασης από ισραηλινό χτύπημα

Το Ισραήλ πραγματοποίησε αεροπορική επίθεση στο προξενείο του Ιράν και την κατοικία του Ιρανού πρέσβη στη Συρία, σύμφωνα με τον ιρανικό ειδησεογραφικό ιστότοπο SNN.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης του Ιράν μεταδίδουν ότι το ισραηλινό χτύπημα κατέστρεψε κτίριο δίπλα στην πρεσβεία του Ιράν στη Συρία.

Το αραβόφωνο Al Alam TV του Ιράν αναφέρει από την πλευρά του ότι το κτίριο του ιρανικού προξενείου στη Συρία καταστράφηκε.

Τα ιρανικά μέσα κάνουν λόγο για έξι νεκρούς ενώ μεταξύ τους εικάζεται ότι βρίσκεται ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης.

Ειδικότερα, πηγή ασφαλείας του Λιβάνου ανέφερε στο Reuters ότι η ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στη Δαμασκό σκότωσε τον ανώτερο διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης Ρεζά Ζαχεντί. Σύμφωνα με το Al Arabiya, υπήρχε συνάντηση εκείνη την ώρα των Φρουρών της Επανάστασης με μέλη της Ισλαμικής Τζιχάντ.

Tην είδηση επιβεβαίωσε αργότερα η ιρανική κρατική τηλεόραση, λέγοντας ότι το ισραηλινό πλήγμα στο κτίριο του ιρανικού προξενείου στη Δαμασκό ήταν μια «στοχευμένη επίθεση» με σκοπό τη δολοφονία του υψηλόβαθμου διοικητή της Δύναμης Κοντς των Φρουρών της Επανάστασης.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση, «πολλοί Ιρανοί διπλωμάτες» σκοτώθηκαν.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που εδρεύει στη Βρετανία αλλά διαθέτει ένα ευρύ δίκτυο πληροφοριών στη Συρία, έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς.

Αυτή ήταν η πέμπτη επιδρομή μέσα σε οκτώ ημέρες στη Συρία, όπου το Ιράν και οι σύμμαχοί του στηρίζουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ. Το Ισραήλ έχει εξαπολύσει εκατοντάδες πλήγματα στη γειτονική Συρία, εναντίον θέσεων του καθεστώτος, φιλοϊρανικών οργανώσεων –όπως της Χεζμπολάχ– και ιρανικών στρατιωτικών στόχων από την έναρξη του εμφυλίου στη Συρία, το 2011. Τα πλήγματα εντάθηκαν μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας εναντίον της Χαμάς, συμμάχου της Χεζμπολάχ και του Ιράν.

 Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΑΠΕ και Reuters

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα