Νέες ταυτότητες με πρότυπo Εσθονίας: Ποιο μοντέλο μελετά η κυβέρνηση

Τι θα ισχύσει για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες και πότε θα εκδοθούν ανέλυσε ο υπουργός υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής».

Σύμφωνα με τον υπουργό, ένα από τα πιο καλά παραδείγματα που εξετάζει το κυβερνητικό επιτελείο, είναι το μοντέλο που ακολουθήθηκε στην Εσθονία, όπου οι ταυτότητες μοιάζουν πιο πολύ με το σημερινό δίπλωμα οδήγησης, είναι έγχρωμες και έχουν ψηφιακές δυνατότητες.

Όπως τόνισε ο κ. Πιερρακάκης, «στις ψηφιακές ταυτότητες θα συνεργαστούμε με μια σειρά από υπουργεία, ιδίως με το Προστασίας του Πολίτη, το οποίο θα διοργανώσει και τον σχετικό διαγωνισμό. Σύντομα θα δώσουμε λεπτομέρειες στη δημοσιότητα, αλλά βασικό μας μέλημα είναι να ενσωματώσουμε σε αυτές την ψηφιακή υπογραφή του πολίτη, ώστε η νέα ταυτότητα να είναι πραγματικά ψηφιακή, όχι μόνο κατ’ όνομα. Αυτό θα τον διευκολύνει να διεκπεραιώνει μια σειρά από συναλλαγές με το κράτος χωρίς αυτοπρόσωπη παρουσία, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα ότι οι συναλλαγές αυτές θα είναι εξίσου ασφαλείς».

Σχετικά Νέα