Νέες νομικές περιπέτειες για τη Γιουβέντους

Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας (FIGC) ανακοίνωσε την Παρασκευή (19/5) ότι η Γιουβέντους θα πρέπει να υποβληθεί εκ νέου σε αθλητική δίκη, για φερόμενες παρατυπίες στις πληρωμές του συλλόγου προς ποδοσφαιριστές καθώς και «αδικαιολόγητες σχέσεις με τους ατζέντηδες των παικτών κι άλλους συλλόγους».

Η νέα δοκιμασία για τους «μπιανκονέρι», που θα μπορούσε να επιφέρει επιπλέον ποινές, συμπεριλαμβανομένων αφαιρέσεων βαθμών, προστίθεται σε μια άλλη νομική υπόθεση που αντιμετωπίζει ο σύλλογος, για την οποία αναμένεται η οριστική απόφαση τη Δευτέρα (22/5).

Ως μέρος της εν εξελίξει υπόθεσης, που επικεντρώθηκε στις μεταγραφικές συναλλαγές του συλλόγου, η Γιουβέντους τιμωρήθηκε τον Ιανουάριο με ποινή αφαίρεσης 15 πόντων, η οποία ακολούθως ακυρώθηκε απ’ το κορυφαίο αθλητικό όργανο της Ιταλίας, διατάσσοντας τις ποδοσφαιρικές αρχές να διεξαγάγουν νέα ακρόαση.

Με τρία παιχνίδια να απομένουν αυτή τη σεζόν, η «Γιούβε» είναι δεύτερη στη Serie A με 69 βαθμούς, πίσω από την πρωταθλήτρια Νάπολι. Οποιαδήποτε αφαίρεση βαθμών θα μπορούσε να οδηγήσει τη Γιουβέντους εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων.

Στο πλαίσιο της νέας αθλητικής δίκης που διατάχθηκε κατά της «Μεγάλης Κυρίας», στην οποία συμμετέχουν πρώην και νυν στελέχη του συλλόγου, συμπεριλαμβανομένου του πρώην προέδρου Αντρέα Ανιέλι, οι εισαγγελείς της FIGC ισχυρίζονται ότι υπήρξαν συμφωνίες να πληρωθούν πίσω στους παίκτες οι περισσότερες από τις περικοπές μισθών τους που σχετίζονται με την COVID-19, χωρίς όμως να υπάρξει η σχετική ενημέρωση κι απόδοση στα αρμόδια όργανα.

Η Γιουβέντους, η οποία δήλωσε ότι «εφάρμοσε σωστά τα σχετικά διεθνή λογιστικά πρότυπα», την Παρασκευή (19/5) αρνήθηκε να κάνει περαιτέρω σχόλια.

Η FIGC τόνισε επίσης την Παρασκευή (19/5) ότι οι άλλες ομάδες με τις οποίες η Γιουβέντους φέρεται να διατηρούσε αδικαιολόγητες σχέσεις είναι η Σαμπντόρια, η Αταλάντα, η Σασουόλο, η Ουντινέζε, η Μπολόνια και η Κάλιαρι, αλλά πρόσθεσε ότι ακόμη ερευνώνται.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα