Νέες απώλειες για το αργό

Οι συνεχείς προειδοποιήσεις των αξιωματούχων της Federal Reserve για τους κινδύνους από μια πρόωρη μείωση των επιτοκίων επιβάρυνε και σήμερα το κλίμα στην αγορά του πετρελαίου, διατηρώντας τις πιέσεις στις τιμές.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού παραδόσεως Ιουνίου – το οποίο έληξε σήμερα – υποχώρησε 54 cents ή 0,7% στα 79,26 δολ. το βαρέλι. Το πιο ενεργό συμβόλαιο του Ιουλίου κατρακύλησε 64 cents στα 78,66 δολ. το βαρέλι. Το Brent έχασε 83 cents ή 1% στα 82,88 δολ. το βαρέλι.

Άλλοι δύο αξιωματούχοι της Federal Reserve, ο Raphael Bostic και ο Christopher Waller, προειδοποίησαν σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να υιοθετήσει στάση αναμονής και να περιμένει και νέα στοιχεία πως ο πληθωρισμός επιστρέφει στον στόχο του 2% πριν αρχίσει τις μειώσεις των επιτοκίων της.

Οι επενδυτές περιμένουν πλέον τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed για νέα στοιχεία σχετικά με την πορεία της νομισματικής πολιτικής. Τα πρακτικά θα ανακοινωθούν την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα