Νέες αποκαλύψεις για τη μίζα 3.500 ευρώ για ΜΕΘ: Αν δεν διασωληνώσω τον πατέρα σας, θα πεθάνει

Τι λέει ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» για την καταγγελία για τη μίζα των 3.500 ευρώ για ΜΕΘ.
Απίστευτη είναι η καταγγελία ότι μια γυναίκα προσέγγισε οικογένεια ασθενή με κορονοϊό και τους ζήτησε μίζα 3.500 ευρώ για να βρει κρεβάτι ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης.
Ο διοικητής του νοσοκομείου, Οδυσσέας Κάτσακας, επιβεβαίωσε το περιστατικό και αποκάλυψε νέες πτυχές του.
Όπως είπε, η καταγγελία έγινε την Τετάρτη (24/11) από έναν αστυνομικό από τη Ρόδο, του οποίου ο πεθερός βρισκόταν διασωληνωμένος εκτός ΜΕΘ με κορονοϊό.
Μια γυναίκα κάλεσε τη σύζυγο του αστυνομικού και κόρη του ασθενή, αναφέροντας ότι είναι επιταγμένη υγειονομικός, ότι γνωρίζει πολύ κόσμο στο νοσοκομείο και ότι μπορεί να μεσολαβήσει με αντάλλαγμα 3.500 ευρώ για να βρει κλίνη ΜΕΘ.
«Αν δεν επέμβω να διασωληνώσω τον πατέρα σας, θα πεθάνει. Δώστε μου αυτά τα χρήματα και εγώ θα το εκτοπίσω» φέρεται να είπε η γυναίκα στην κόρη του ασθενή, σύμφωνα με τον διοικητή του «Άγιος Παύλος».
Πάντως, ο κ. Κάτσακας ανέφερε ό,τι η γυναίκα αυτή δεν εργάζεται στο νοσοκομείο ούτε τη γνωρίζει ο ίδιος, καθώς φέρεται να έδωσε ονοματεπώνυμο όταν μίλησε στη μητέρα του ασθενή.
Εξήγησε παράλληλα ότι σε κάθε περίπτωση τηρούνται αυστηρά τα πρωτόκολλα για την εισαγωγή σε ΜΕΘ και τηρείται σειρά προτεραιότητας. «Δεν μπορεί κάποιος να μπει στη λίστα των ασθενών και να έχει πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα» ανέφερε, συμπληρώνοντας ότι πλέον βρέθηκε θέση και ο ασθενής νοσηλεύεται στην Εντατική.
Σημειώνεται πως η υπόθεση έχει μπει στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και έχουν ήδη εκκινηθεί οι νομικές διαδικασίες.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα